Další kritická chyba ohrožuje CPU od Intelu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další kritická chyba ohrožuje CPU od Intelu

Další kritická chyba ohrožuje CPU od Intelu

David Plecháček

David Plecháček

6. 3. 2019 15:00 1
Reklama

Těžko říct, jestli se stíhací jízda AMD s procesory Ryzen nějak podepisuje na finančních výsledcích Intelu, a jestli vůbec konkurence dosavadnímu hegemonu udělala alespoň jednu vrásku na čele. Svá čela ale musí vraštit vedení Intelu tak jako tak, jen za to nemůže schopnost inženýru z AMD, ale naopak neschopnost těch vlastních. Jejich procesory totiž opět ohrožuje kritická chyba.

Není to tak dávno, co se celý svět zabýval kritickými chybami označovanými jako Meltdown a Spectre. Sotva jedna kauza stačila utichnout, pomalu se rozvíjí další. Jmenuje se Spoiler a ohrožuje všechny zařízení od první generace až po tu stávající. A jako na potvoru, AMD se kritická chyba opět netýká.

Za objevením Spoileru stojí Worcesterský polytechnický institut a Univerzita v Lübecku. Raději nebudeme zacházet do technických detailů, pokud někdo touží po bližších informacích, může nahlédnout do této dokumentace, ale obecně se opět jedná o skulinku v architektuře, která může zapříčinit únik kritických informací. Jak ale zpráva uvádí, na rozdíl od Spectre je údajně tato oprava softwarově nemožná.

Intel už o této chybě ví a mluvčí společnosti se nechal slyšet, že existují způsoby, jak by mohl být software chráněn při pokusu o průnik zvenčí. „Ochrana našich zákazníků a jejich dat je pro nás naprosto klíčová a oceňujeme zájem komunity o posílení našich zabezpečení,“ řekl závěrem. Kdy a jestli dojde k nápravě však zůstává nejasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama