Phil Spencer chce Xbox Game Pass všude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer chce Xbox Game Pass všude

Phil Spencer chce Xbox Game Pass všude

Filip Švácha

Filip Švácha

4. 3. 2019 16:49 4
Reklama

O tom, že se pravděpodobně s pomocí služby Project xCloud podívá Xbox Game Pass na Nintendo Switch, se spekuluje už delší dobu. To samé se dá říci i o možnosti knihovnu využívat i na PC. A co když bude Microsoft chtít Xbox Game Pass přenést i na jiné platformy? Zatím se ale jednalo pouze o spekulace, avšak nyní to už neplatí.

K situaci se totiž vyjádřila osoba nejpovolanější, tedy Phil Spencer. Podle serveru GeekWire se šéf Xboxu rozhovořil o jejich Netflixu podobné službě. „Game Pass chceme přinést na jakékoliv zařízení, na kterém by ho hráči využívali. Nejen kvůli našemu obchodnímu plánu, ale především proto, že tento obchodní model hráčům umožňuje konzumovat a najít hry, které by jinde nehráli,“ říká k tomu Phil Spencer.

Pochopitelně to zní tak, že v podstatě nezáleží na tom, kde hrajete. Rozhodující je především to, jestli hrajete. Může z toho tedy vyplývat, že není moc důležité, kolik konzolí Microsoft prodá. To by nebylo tak divné, vzhledem k tomu, že tuto generaci v souboji se Sony určitě prohrál, takže zaměřit se tímto směrem je pro Microsoft logické. Je pravdou, že služby měl Microsoft vždy na vysoké úrovni a o to se snaží i v této generaci. Podle Phila Spencera není hardware stěžejní součástí jejich zisků.

„To není oblast, kde se vydělávají peníze. Herní trh je především o prodávání her, nebo prodání nějakému přístupu k nim, to je jeho hlavní součástí. Když trh otevřeme, tím více lidí může hrát a o to víc si to užívají. Zvětší se tím celý trh,“ reaguje Phil Spencer.

Vypadá to tak, že Microsoft se s příští generací chce zaměřit jak na své vyhlášené služby, tak i na vývoj exkluzivních titulů, které jim teď tolik chybí. Otázkou je, jestli se tyto plány nevylučují, a to ještě vzhledem k tomu, že všechny exkluzivní hry Microsoftu jdou rovnou do služby Xbox Game Pass. Znamenalo by to tedy, že majitelé Nintenda Switch budou mít tyto hry také k dispozici hned v den vydání? Na odpovědi si budeme muset ještě nějakou tu dobu počkat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama