Fantasy RPG Outward na novém videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fantasy RPG Outward na novém videu

Fantasy RPG Outward na novém videu

David Plecháček

David Plecháček

4. 3. 2019 13:25
Reklama

Deep Silver má ve svém repertoáru jedno realistické RPG, Kingdom Come: Deliverance, a tak musí mít zákonitě i nějaké fantasy. Aktuálním zástupcem tohoto žánru má být titul Outward studia Nine Dots, který se prezentuje novým gameplay videem. Ani Outward ale není úplně typickou hrou…

I novinka bude vyžadovat trochu pozornosti rozprostřené mezi činnosti, které nejsou v fantasy hrách úplně obvyklé. Dá se vlastně tak trochu říct, že je Outward žánrovým mixem, jelikož obsahuje notné prvky survivalu. Jinými slovy, ve hře nebudete čelit jen nepřátelům a místnímu zvířectvu, ale také zimě nebo hladu.

Kdyby jen to. Příkladů je mnoho, stále se rozšiřující infekce vás může stát život, stejně jako to, když nebudete spát ani pít. Základem je ale samozřejmě objevování místního světa Aurai, v němž na hráče čeká plejáda měst, úkolů, dungeonů i nepřátel. Pokud ale k jednotlivým činnostem nebude přistupovat s pokorou a dostatečně připravení, může být zdánlivě banální činnost tím posledním, oč se ve hře pokusí.

Základním heslem Outwardu je tak „přežít“. Můžete se o to snažit jak sami, tak s někým, koho znáte. Hra totiž obsahuje jak online kooperaci, tak poněkud netradičně i split screen. Váš postup je neustále ukládán, přičemž novinka, která by měla vyjít na konci měsíce, počítá i se scénáři neúspěchu. Musíte tak volit pečlivě, a pokud uděláte nesprávný krok, musíte s ním žít až do konce. Nine Dots chce tímto krokem zajistit, aby byl každý průchod hrou unikátní a nabídl jiný zážitek.

Pokud vše výše zmíněné zkombinujeme s unikátním mechanismem čar a kouzel, který řetězí jednotlivá zaklínadla a rituály do stále mocnější magie, máme před sebou zajímavý titul pro fanoušky žánru. Ostatně podívejte se sami. Outward vychází 26. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama