Bret Robbins zakládá Ascendant Studios
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bret Robbins zakládá Ascendant Studios

Bret Robbins zakládá Ascendant Studios

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 3. 2019 11:38
Reklama

V poslední době poměrně často slýcháváme o situacích, kdy jsou pod tíhou různých okolností rozpuštěny vývojářské týmy, zrušena studia, v lepším případně propouštěna část zaměstnanců. Nepříjemné zprávy se dotýkají malých i velkých hráčů v herním byznysu. O to víc potěší zpráva, že jiná studia vznikají.

Mezi takové patří Ascendant Studios pod vedením zkušeného Breta Robbinse. V minulosti pracoval v EA na titulech Dead Space a The Lord of the Rings: The Return of the King. Objevil se také v Activisionu, kde se podílel na sérii Call of Duty, konkrétně na Modern Warfare 3, Advanced Warfare a WWII. Dá se tedy předpokládat, že zkušeností má víc než dost. V nově založeném studiu v kalifornském San Rafael bude nyní pracovat na „zcela originální AAA hře spadající do žánru akčních stříleček.”

Robbins celou situaci komentuje těmito slovy: „Toto je sen, který jsem měl celá léta, jsem nadšený, že mám konečně příležitost založit nové studio. V první řadě se chceme soustředit na vysoce kvalitní a originální hry. Nacházíme se ve výjimečné pozici, máme svobodu, můžeme dělat věci správně bez jakýchkoliv vnějších tlaků, můžeme udělat něco opravdu nového a skvělého. Tým, který dáváme dohromady, je fantastický a už nyní jsme jako rodina.”

Vzletná slova plná radosti mířila také na konto Briana Shetha, spoluzakladatele a prezidenta investiční firmy Vista Equity Partners. Ten do studia investoval peníze a umožnil tak jeho vznik: „Jsem nadšený z počáteční investice od Briana, který je nám velkou oporou. Již v minulosti podporoval zakladatele a ředitele s určitou vizí. Přináší mnoho zkušeností, zavedené postupy a skvělé vedení. Právě on nám dal kreativní svobodu, díky němu můžeme dělat hry, o nichž si myslíme, že je hráči budou milovat.”

V rozhovoru pro server GameIndustry se nechal slyšet, že chce jejich hru zařadit mezi ty nejlepší, jaké kdy vznikly. Do nově vzniklého studia hodlá v nejbližších letech nabrat přes sto zaměstnanců. Vypadá to, že hegemonové Activison Blizzard a EA sami sobě vychovali konkurenta. Uvidíme, zda se jeho smělá vize skutečně naplní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama