Polák odehrál 221 sezón v FM
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Polák odehrál 221 sezón v FM

Polák odehrál 221 sezón v FM

Marek Selinger

Marek Selinger

27. 2. 2019 11:46 9
Reklama

Hlášku „ještě jeden zápas a jdu spát“ zná dobře zcela určitě nejeden hráč série Football Manager. Díky své návykovosti dokáže spravování vlastního připoutat fanoušky na stovky až tisíce hodin, o čemž leccos ví i hrdina dnešního příběhu, Polák Michel Leniec.

Ten se totiž díky svému hernímu zápalu a manažerskému umu dokázal propracovat až do Guinessovy knihy rekordů. Ve hře Football Manager dokázal vést svůj oblíbený tým Lech Poznań neskutečných 221 sezón. Krom toho vystřídal 35 různých národních týmů. Polskému virtuálnímu trenérovi bylo během poslední sezóny těžko uvěřitelných 258 let. Takového dlouhověkého (a úspěšného) trenéra by si přál asi každý majitel fotbalového klubu, však posuďte sami. Za svou kariéru získal s Lechem 207 ligových titulů, 161 národních pohárů, 184 polských superpohárů, 45x ovládl Ligu mistrů, 34x Evropskou ligu. Hned čtyřiatřicetkrát se mohl radovat z vítězství v evropském superpoháru, dvaačtyřicetkrát z titulu na mistrovství světa klubů. Co se týče reprezentací, tak tam jednou zvítězil na mistrovství světa, jednou na mistrovství Evropy, jednou na konfederačním poháru (vše s Nizozemskem) a nakonec se může pyšnit i titulem z afrického poháru národů z pozice kouče Ghany.

Sám Leniec se k jeho virtuální fotbalové kariéře vyjádřil takto: „Mým cílem bylo pracovat s mladými hráči a postupně je začleňovat do A týmu tak, jak to dělá opravdový Lech,“ osvětluje svoji strategii hráč, ve vyprávění však pokračuje: „nejlepším momentem během hraní bylo, když hráči z mé akademie se začali dostávat do jedenáctky nejlepších hráčů z celého světa. To byl opravdu skvělý úspěch!“ pokračuje nadšenec. Jeho celková čísla jsou opravdu fascinující: za oněch 221 sezón odehrál 14 381 zápasů, z nich vyhrál hned 10 997, což dává úspěšnost 76 procent. Smekáme virutální klobouk a přejeme další manažerské úspěchy!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama