Paradox láká na návrat značky Vampire
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradox láká na návrat značky Vampire

Paradox láká na návrat značky Vampire

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 2. 2019 14:12
Reklama

Skoro by se zdálo, že upíři ve hrách umírají na úbytě, kromě loňského Vampyra se tito nemrtví gentlemanové na našich obrazovkách prakticky nevyskytují. A přitom měli na přelomu tisíciletí tak slibně našlápnuto – Vampire: The Masquerade – Redemption a především druhý díl s podtitulem Bloodlines patří k titulům, na něž dlouhé roky nostalgicky vzpomínáme. Možná se ale místo slzení nad prachem zavátou minulostí budeme brzy moci zahryznout do nějakého toho útlého krčku.

Jistým náznakem, že by se upíří značka mohla vrátit, je totiž nová AR hra od Paradoxu. Ta nese název Tender a je jasným odkazem na skutečný Tinder, tedy seznamovací aplikaci. Tender svým uživatelům nabízí možnost nalezení opravdové lásky, pravého přátelství, a nebo aspoň „pozdně nočního ‚zákusku‘ se spřízěnou duší“ (late night bite with a kinded spirit, pro fanoušky Vampire zcela jasný odkaz).

Pokud se do Tenderu zaregistrujete, je třeba vyplnit formulář, v němž lze nalézt další odkazy. Jako možnosti oblíbených koníčků tu totiž místo čtení a chození do přírody figuruje třeba thanatologie, čarodějnictví, rituály, morbidita či anime. A ačkoli by tyto záliby mohly docela dobře popisovat průměrnou emo školačku, my přeci jen doufáme, že odkazují spíše na Svět temnoty.

Paradox Interactive si studio White Wolf, které za Vampire: The Masquerade stojí, koupilo v roce 2015, na tvorbu nové hry tedy uplynulo už docela dost času. Už v roce 2016 jsme vás navíc informovali o tom, že si White Wolf zaregistrovali značku Vampire Bloodlines. Více bychom se mohli dozvědět už příští měsíc na GDC 2019. Zvídavým hráčům se totiž ve hře podařily objevit poznámky šéfa fiktivní aplikace Malcolma Chandlera, který doslova říká: „Musíme být připraveni na 21. březen v San Franciscu. 300 uživatelů Tenderu bude pozváno na soukromý večírek, přiletí z různých koutů světa. Tohle bude největší oznámení v historii naší společnosti!“

S ohledem na to, že 21. březen koliduje právě s GDC, které se navíc odehrává v San Franciscu, byla by to až příliš velká náhoda. My každopádně doufáme, že se upíři v podobě, v jaké je World of Darkness představuje, na naše obrazovky vrátí. A co vy? Stýská se vám po téhle značce? Dejte nám vědět v komentářích.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama