Chystá Microsoft hned několik konzolí?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá Microsoft hned několik konzolí?

Chystá Microsoft hned několik konzolí?

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

23. 2. 2019 09:12 5
Reklama

O klesající důležitosti veletrhu E3 se hovoří už několik let a letošní absence přítomnosti Sony jakožto aktuálně nejsilnějšího hráče na poli konzolí tuto teorii jen potvrzuje. O to větší prostor však zbývá Microsoftu, který se ho evidentně pokusí využít ve svůj prospěch, jak to jen půjde. Z několika důvěryhodných zdrojů totiž začínají prosakovat informace o tom, Microsoft je na E3 připraven představit hned několik nových konzolí.

Vývoj nové generace hardwaru už není dlouho žádným tajemstvím, a právě Microsoft tuto informaci potvrdil už na loňském ročníku zmíněné výstavy. O nové konzoli se nejčastěji mluví pod pracovním názvem Scarlet a aktuální zprávy opět zvyšují pravděpodobnost předchozích spekulací, že dorazí na trh hned ve dvou konfiguracích.

Tyto varianty jsou prozatím nazývány Anaconda a Lockheart, a zatímco jedna z konzolí by měla být klasickým nástupcem Xboxu One, ta druhá bude zaměřena na streamování her, o které se Microsoft v poslední době hodně zajímá a v říjnu představil svou službu xCloud. Francouzský JeuxVideo navíc přichází s informací, že obě konzole by měly být vybaveny SSD úložištěm. Cena levnější varianty se odhaduje na necelých 200 dolarů, plnohodnotná verze by se měla prodávat zhruba za původní cenu Xboxu One, tedy 500 dolarů.

Tím ale představování nového hardwaru končit nemusí. Už v listopadu jsme informovali o možné variantě Xboxu One bez mechaniky. Pokud by k jeho odhalení skutečně došlo, mohl by Microsoft na E3 představit hned tři nové konzole, přičemž poslední zmíněná by se měla dostat na trh ještě letos. Zahájení prodejů modelů Anaconda a Lockheart se odhaduje na podzim příštího roku.

Až se tak stane, jedním z nejvýraznějších titulů na novém železe by mělo být pokračování série Halo s podtitulem Infinite. Hra by kromě nového enginu měla nabídnout možnost příběhových voleb a několik RPG prvků, které by se měly postarat o dostatečné oživení hratelnosti. Další launchovou hrou má být novinka od Microsoftem nedávno koupeného studia Ninja Theory, autorů Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017.

Když k tomu všemu přidáme ještě možný Game Pass na Switchi, vypadá to, že Microsoft se chystá udeřit skutečně silnými zbraněmi. Všechny uvedené spekulace jsou samozřejmě zatím nepotvrzené, přesto se začínají vyskytovat v takovém množství, že je velmi nepravděpodobné, aby něco z toho nestavělo na reálných základech, nemyslíte? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama