Spekulace o Xbox Game Passu na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace o Xbox Game Passu na Switchi

Spekulace o Xbox Game Passu na Switchi

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 2. 2019 11:37 2
Reklama

O projektu xCloud už nějakou dobu víme. Představa, že si může každý zahrát hry od Microsoftu na mobilu nebo tabletu, zní docela dobře a vlastně jde o pochopitelný krok. Koho by ale napadlo, že by chtěl Microsoft protlačit své hry na konkurenční platformu? Čerstvé spekulace naznačují, že by se tituly z katalogu Xbox Game Pass mohly prostřednictvím technologie xCloud objevit na konzoli Nintendo Switch.

S informací přišel server Direct Feed Games, jde však zatím o nepodložené informace. Game Informer ke zprávě dodává informaci z vlastních zdrojů. K oznámení služby Xbox Game Pass na Switchi by mělo dojít ještě během tohoto roku. Součástí zprávy od Direct Feed Games je také tvrzení, že se Microsoft chystá na Switchi vydat plošinovku Ori and the Will of the Wisps.

Není žádným tajemstvím, že má Microsoft k Nintendu poměrně blízko. Z výše popsané spolupráce by mohly těžit obě společnosti. Microsoft by získal hráčskou základnu Nintenda, která za jeho služby ráda zaplatí. Navíc bude mít možnost oslovit zákazníky v Asii, především pak v Japonsku, kde nemá silnou základnu. Nintendo zase významně rozšíří knihovnu her, což zajisté podpoří prodeje konzole. Zkrátka oboustranně výhodný byznys.

Zatím však není k dispozici ani technologie xCloud, natož řešení pro samotný Switch. Veřejně dostupné testování xCloudu by mělo proběhnout někdy v průběhu tohoto roku. Pokud by se spekulace potvrdily, mohli by si majitelé Switche vychutnat třeba Gears 5. Co na to říkáte? Uvítali byste hry z Xbox Game Passu na Switchi? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama