Reggie Fils-Aime odchází do důchodu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Reggie Fils-Aime odchází do důchodu

Reggie Fils-Aime odchází do důchodu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 2. 2019 08:33 8
Reklama

Prezident americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aime odstupuje ze své funkce. Nintendo oznámilo tuto skutečnost v tiskové zprávě. Novým prezidentem bude Doug Bowser, který doposud zastával funkci viceprezidenta marketingu.

Prezident Nintenda Šuntaro Furukawa k celé situaci poskytl krátký komentář: „Velmi si vážím toho, co Reggie pro Nintendo udělal. Uvnitř i mimo naší společnost je znám jako výjimečný lídr. Za sebou zanechává společnost ve skvělé formě, za což jsme vděčni. Bude nám chybět, přejeme mu hodně štěstí,” prohlásil Furukawa, načež se vyjádřil k novému prezidentovi: „Zároveň se jsme potěšeni, že máme k dispozici schopného nástupce připraveného zastat tuto roli. Doug Bowser a zbytek týmu zajistí plynulou změnu a budou pokračovat v dobré práci.”

Vyjádřil se také samotný Reggie: „Nintendu bude navždy patřit část mého srdce. Tato část je naplněna vděkem – za neskutečně talentované lidi, s nimiž jsem pracoval, za příležitost reprezentovat tak skvělou značku a nejvíce za to, že jsem mohl být členem nejpozitivnější a nejtrpělivější herní komunity na celém světě,” prohlásil, přičemž dodal, že odchod pro něj neznamená „game over”, nýbrž „leveling up”, protože nyní může trávit více času s rodinou a přáteli.

Nový prezident Doug Bowser řekl, že měl velké štěstí, když mohl pracovat s Reggiem a čerpat od něj zkušenosti. „V jeho práci budeme pokračovat s cílem vyvinout a expandovat naši značku, abychom podpořili úkol Nintenda – vytvářet úsměvy po celém světě,” řekl a směle slíbil miliony dalších úsměvů.

Reggie byl prezidentem během velmi pestré periody v historii společnosti. Přidal se během éry konzole GameCube, zažil si časy hojnosti a úspěchu s Wii a DS, ale také nečekaný úpadek s Wii U. Odchází však v dobách, kdy se Nintendu v čele se Switchem skvěle daří. Jeho tvář byla pro mnohé s Nintendem neodmyslitelně spojena, doufejme, že bude Doug Bowser se ctí pokračovat v jeho práci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama