Tvůrce World War Z mluví o EGS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrce World War Z mluví o EGS

Tvůrce World War Z mluví o EGS

Filip Švácha

Filip Švácha

20. 2. 2019 09:49 1
Reklama

Už to tak asi bude, že jedním z hlavních témat posledních měsíců je Epic Games Store. Herní obchod, který byl spuštěn na konci minulého roku, přidělal nejednomu zaměstnanci Steamu nějaké ty vrásky. Ono se není čemu divit, když vcelku často slýcháme o tom, že jisté hry na Steamu nebudou, za všechny je asi třeba zmínit Tom Clancy's The Division 2, nebo Metro: Exodus. Metro má sice pouze časovou exkluzivitu, ale i tak je to docela rána, protože jak jistě všichni víte, co se týče prodejů her, tak pro vývojáře jsou nejstěžejnější první týdny od vydání.

Dalším z titulů, který se k tomuto trendu přidá, bude zombie střílečka World War Z od studia Saber Interactive. Ovšem jak se zdá, mezi hráči nepanuje shoda v tom, jestli je toto rozhodnutí správné, či ne. To si mohl ověřit CEO studia Saber Interactive Matthew Karch, když na svém twitterovém účtu potvrdil, že World War Z bude na PC dostupné pouze přes Epic Games Store. Spousta lidí s tímto rozhodnutím nebyla spokojena.

Podle Matthewa Karcha je to ale dobrá volba. „ Za prvé, dělat hry je nákladné, takže pokud dostaneme 88% místo 70%, znamená to, že můžeme investovat mnohem víc do vývoje World War Z. Za druhé, tyto úspory se dotknou i vás hráčů. Cena World War Z na Epic Games Store byla snížena na 34, 99 dolarů a zůstane tak i po vydání hry, které je naplánované na 16. dubna. Všichni ti, kdo už si titul předobjednali za cenu 39,99 dolarů dostanou pět dolarů zpět. Jsme opravdu potěšení, že s vámi všemi můžeme sdílet výhody Epic Games Storu a nemůžeme se dočkat, až si naši hru zahrajete,“ píše ve svém vyjádření Karch.

To je sice vše moc hezké, ale na tomto místě je důležité zmínit, že toto se týká především trhu v USA, protože World War Z je momentálně v České republice přes Epic Games Store dostupné za 34,99 euro, což je v přepočtu 900 Kč avšak 34,99 dolarů je pouze necelých 800 Kč. Karch sice potvrdil, že všichni, co si hru koupili za čtyřicet dolarů, dostanou pět zpět, ale momentálně nevíme, jak to tvůrci plánují vyřešit u nás v Evropě. Snad se jim to nějak podaří, protože jinak se nám ty výhody moc nedotknout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama