Total War bude mít i realističtější režim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Total War bude mít i realističtější režim

Total War bude mít i realističtější režim

David Plecháček

David Plecháček

20. 2. 2019 08:08
Reklama

Období tří království je naprosto perfektním námětem, z něhož může série Total War čerpat příběhy pro svou novou hru Three Kingdoms. Pro zapálené historiky však může být drobnou nevýhodou fakt, že vývojáři z Creative Assembly čerpají především z románu Příběhy Tří říší, který vznikl o tisíc let později a je lehce romantizovaný – ne nadarmo se někdy označuje jako Romance o Třech královstvích.  Tomu odpovídá i hra, nebo alespoň její část. Poprvé totiž Total War nabídne dvě varianty vlastní hry, realističtější, a právě stylizovanou verzi.

Nepřekvapivě se stylizovaný režim hry nazývá Romance Mode. Abyste si dokázali představit, co se takovou verzí Číny myslí, můžeme vás odkázat například na Dynasty Warriors, které též na výše zmíněnou knihu odkazuje. Podle knihy bylo období tří království érou hrdinu, legend a více či méně fantastických elementů, které ovlivňovali osudy tisíců obyvatel tehdejšího východu.

Při čtení knihy by vám tak některé prvky možná vykouzlily lehký úsměv na rtech. Naštěstí ale existuje i jiná, ne tak známá kniha, která se snaží souboj o moc oprostit od všech prvků, které do ní přidala bujná mysl autora Lua Kuan-čunga. To sice chronologicky nedává příliš smysl, neboť vznikla mnohem dříve, ale jistě mi rozumíte. V anglickém překladu se o ní hovoří jako The Records of the Three Kingdoms, v češtině bychom ji mohli volně přeložit jako Zápisy ze Třech království. Jak už název vypovídá, autora Čengzua bychom dnes zřejmě označili za kronikáře, který se snažil zaznamenat tehdejší události, tak, jak opravdu plynuly.

I z nich Total War vychází, jen ne v Romance režimu, ale v režimu, který se nepřekvapivě jmenuje Records Mode. Ten je mnohem vážnější a samozřejmě kromě narativní stránky ovlivňuje především to, jak se hra hraje. Výrazně se zde liší role generálů, kde je jejich role omezená. Může se jednat o relativní drobnosti, například o to, kdy generál nevyrazí na zteč sám, ale doprovázen vlastní stráží, ale také se jedná například o absenci vlastních schopností a perků. Records je zkrátka historicky autentičtější. Bitvy jsou delší, možná by je někdo mohl považovat za rozvážnější, skoro jako klasické šachy.

Uvidíme, jak moc se nakonec bude lišit pocit ze hry. Níže se můžete podívat na video, v němž dochází ke krátkému představení obou prvků. Three Kingdoms sice mělo vyjít už za několik dní, ale došlo k odkladu a hra se nyní chystá až na květen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama