Just Cause je zklamání, přiznává Square Enix
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Just Cause je zklamání, přiznává Square Enix

Just Cause je zklamání, přiznává Square Enix

David Plecháček

David Plecháček

20. 2. 2019 11:56 19
Reklama

Square Enix zažívá období, které by se dalo definovat slovním spojením „jako na houpačce“. Některé hry z jeho portfolia jsou úspěšné a vedení si může mnout ruce, jiným se zdaleka tolik nedaří. I to vyplývá z nových finančních výsledků za uplynulá období, stejně jako to, že Square vyhlíží nedalekou budoucnost, v níž by mohlo vydat velký titul a slavit tak zase úspěch.

Meziročně si Square Enix pohoršilo, a to jak na straně hrubých příjmů, tak zisku. Na druhou stranu předvánoční období mohlo vedení zvednout náladu, neboť v něm rostly prodeje Shadow of the Tomb Raider nebo Dragon Quest Builders 2. Finanční výsledky ale vyloženě zmiňují zklamání v podobě Just Cause 4. Nemůžeme se příliš divit. Čtvrtý díl vypadá stejně, ba možná hůře než jeho předchůdce, a to má například na počítačích vyšší nároky, a ani opět relativně povedená výbušná herní náplň nemůže některé evidentní nedostatky v očích hráčů překrýt. Přečíst si můžete naší recenzi.

Do jisté míry je zklamáním i Shadow of the Tomb Raider, který zmiňovala předchozí zpráva, a Square se snaží samo najít odpověď na to, proč obě hry zůstaly za očekáváním: „Myslíme, že ani jedna z nich nedokázala nabídnout zážitek, který by byl dostatečně svěží a přesvědčil by hráče, aby si pořídili právě tuto hru a ne nějaký z konkurenčních titulů.“ Dalším důvodem prý může být i to, že hráči jsou pozorní, jak si hry vedou prodejně v prvních dnech, a podle toho zvažují i svou vlastní investici. „Z tohoto důvodu se musíme těsně před vydáním věnovat určitým reklamám, které by hráče zaujaly.“

Marketingové plány nechme stranou s konstatováním, že především Lara, ale ani Just Cause, si na nedostatek pozornosti nemohly stěžovat. Mnohem důležitější ale je, že Square Enix neskládá zbraně, ale naopak se letos dost možná vytasí s velkým titulem. Stěžejní má být v tomto ohledu letošní E3, následkem tamních oznámení poté výrazný nárůst příjmu ve třetím kvartálu fiskálního roku, čili v období před Vánoci. Co jej způsobí, není zřejmé a můžeme příčinu jen odhadovat. Opakovaně bychom tak mohli vrátit do hry chystané Avengers od Crystal Dynamics. Konečně?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama