Google něco chystá na březen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google něco chystá na březen

Google něco chystá na březen

Filip Švácha

Filip Švácha

20. 2. 2019 08:39 2
Reklama

Jak jste si jistě na našem webu mohli všimnout, Google má ambice se zapojit do chodu herního průmyslu. Podle Kotaku mají v Googlu v plánu streamovací platformu, vlastní hardware a dokonce se i snaží nalákat zkušené herní vývojáře. Po nich se už shání, za všechny můžeme zmínit Phila Harrisona, který pracoval jak pro PlayStation, tak pro konkurenční Xbox. O streamovací službě už také víme, ponese název Project Stream a její beta skončila letos 15. ledna. Od té doby jsme o ní pořádně neslyšeli. Poslední, co tedy zbývá, je nová platforma.

Jak se zdá, na odpovědi už nebudeme muset zas tak dlouho čekat, protože podle Googlu nás 19. března čeká nějaké oznámení. Konkrétně to bude v San Francisku u příležitosti Games Developer's Conference. Je velmi pravděpodobné, že nám Google ukáže svoji novou platformu, které bude podporovat streamovací službu Project Stream. Je možné pouze spekulovat, zdali se bude jednat pouze o digitální platformu, nebo jestli dostaneme nějaké klasičtější zařízení.

Bude určitě zajímavé sledovat, co z toho nakonec bude, ale je jisté, že Google to s herním průmyslem myslí opravdu vážně. Finanční prostředky na to určitě má, snad na to bude mít i ty správné zaměstnance. Otázkou ale je, jestli vůbec dokáže být vážnou konkurencí gigantům, jako je Sony a Microsoft, když ti už za sebou mají tak dlouhou historii v herním odvětví. Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama