Nové Metro obsahuje narážku na rok 2001
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové Metro obsahuje narážku na rok 2001

Nové Metro obsahuje narážku na rok 2001

Marek Selinger

Marek Selinger

19. 2. 2019 12:10 4
Reklama

Easter eggy tu jsou s námi již od nepaměti. Téměř každá hra nějaké obsahuje, výjimkou není ani Metro Exodus. Třetí díl z této série inspirované knižními díly Dmitrije Gluchovského vyšel teprve minulý pátek, přesto fanoušci začali otevřenější světy Metra pečlivě zkoumat a došli k zajímavému objevu. Samozřejmě pokud jste hru ještě nehráli, nedoporučujeme vám číst dále, spoilerům se totiž nevyhneme.

Dobrá, varovali jsme vás, můžeme pokračovat. V úrovni u Kaspického moře, kam se celá posádka vlaku Aurora dostane přibližně v polovině hry, je jedním z úkolů pro Arťoma získat mapu oblastí, které by nutně nemusely být radiací zamořeny tak hodně jako zbytek Ruské federace. Hlavní hrdina se tedy ocitne v podzemním bunkru, kde by se ony mapy měly nacházet. V jedné z místností se nachází dlouhá řada archivů. Pokud se hráč přiblíží k roku 2001 a konkrétně do září, zjistí, že místo mapy se zde nachází letadlo. Což může leckomu připadat jako narážka na útoky z 11. září, kdy členové teroristické skupiny Al-Káida zaútočili na věže Světového obchodního centra v New Yorku a budovu Pentagonu. Při této smutné události zemřelo na 3000 lidí.

Nové Metro obsahuje narážku na rok 2001
i Zdroj: Hrej.cz

Samotní tvůrci ze studia 4A Games nic oficiálně nepotvrdili, byť význam letadýlka se zdá být jasný: „Nejsem si jistý, co to má znamenat. Nejspíše jeden z vývojářů tuhle referenci vytvořil, nebylo to ani nijak plánované,“ osvětluje situaci s easter eggem jeden z autorů hry.

Co na zmínku o 11. září říkáte vy? Jak jste byli s Metrem Exodus vůbec spokojeni? A jaký je váš oblíbený easter egg v rámci videoher? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama