Digitální Razer Store zavírá ani ne po roce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Digitální Razer Store zavírá ani ne po roce

Digitální Razer Store zavírá ani ne po roce

David Plecháček

David Plecháček

19. 2. 2019 17:13 2
Reklama

To, že máte velkou a úspěšnou společnost, ještě neznamená, že si můžete rozjet vlastní herní obchod. Do jisté míry se dá říct, že má Epic velké štěstí, a bez vynaložených prostředků by nebyl tam, kde je teď. Ještě před ním se totiž pokoušel rozjet svou vlastní podobnou digitálně-distribuční platformu Razer, ale narazil. Svou snahu nevydržel ani dvanáct měsíců.

Razer, úspěšný výrobce herních periferií od sluchátek, přes klávesnice až po mobilní telefony, sliboval instantní přístup k tisícovkám her, mimo jiné ve formě Steam klíčů nebo klíčů k jiným platformám, ale k realizaci velkolepých plánů nikdy nedojde. Jeho Game Store totiž na konci měsíce končí. Oficiální důvody neznáme, ale myslíme, že jsou poměrně evidentní – obrovská konkurence a nedostatečný zájem ze strany hráčů.

Firem, které se pokouší o to samé, v posledních letech přibývá a musíme si zvykat, že některé možná skončí tak jako Razer. Ne všechny se naštěstí pokouší vytvořit i svůj launcher, tak jako zmíněný Epic, a tak je možností, kde digitální klíče pořídit, hned několik. Prosadit se tak nemá lehké ani taková společnost, jakou je výrobce populárního hardwaru. „Bylo nám ctí, že jsme vám mohli doporučovat a dodávat kvalitní hry a herní akce,“ stojí v prohlášení.

Dále v něm Razer vysílá velký dík veškerým příznivcům značky a děkuje jim za komunitu, kterou tvoří. Kromě podobných frází, a také upřesnění, v kolik hodin přesně Razer Game Store skončí, ale oficiální zpráva o ničem jiném nehovoří. Drobným pozůstatkem plánů tak zůstane pouze Razer Gold, kreditní systém společnosti, na jehož základě vás bude moci společnost odměnit za věrnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama