V The Occupation vás bude tlačit čas
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V The Occupation vás bude tlačit čas

V The Occupation vás bude tlačit čas

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 2. 2019 15:10 1
Reklama

Možná to znáte – příběh ve hrách (zejména v těch s otevřeným světem) by hráče měl motivovat k co nejrychlejšímu postupu, aby zachránil svět/porazil zloducha/našel Ciri, ale bohaté vedlejší aktivity a především absence reálné časové tísně často zapříčiní, že s hlavním hrdinou raději spíše hledáme pět kůží z divočáka pro vesnického hospodského.

Nezávislý titul The Occupation tento problém vyřeší jednoduše – jednak se neodehrává v otevřeném světě, takže na vedlejší aktivity můžete zapomenout, jednak vám ale dá poměrně přísný časový limit – čtyři hodiny, během nichž herní svět žije svým vlastním životem. Prakticky všechny vaše činy se nějakým způsobem v příběhu projeví, proto byste si na ně měli dávat obzvlášť pozor.

The Occupation vás vsadí do role investigativního reportéra, který má za úkol prozkoumat pozadí zvláštního zákona The Union Act. Ten vláda hodlá zavést jako reakci na teroristický útok, při němž přišlo o život 23 lidí, zároveň ale hrozí, že zákon výrazně omezí osobní svobodu občanů. Máte čtyři hodiny na to, abyste se s ním pokusili bojovat, ale také můžete nechat události volně běžet a sledovat, co se stane.

The Occupation se odehrává v jediné budově. Ve hře nefiguruje zdraví nebo stamina, hlavní veličinou je samotný čas. Pokud vás hra chce potrestat, například za to, že vás načapali někde, kde nemáte co dělat, půjdete si na chvíli posedět do velína místní ochranky a přijdete o drahocenné minuty, které vám mohly posloužit k dosažení cíle. Čekají na nás důležité schůzky, sbírání důkazů a sledování chování jednotlivých postav. To vše zaobaleno do stylizace konce 80. let minulého století.

Hra vyjde na PC, PS4 a Xbox One, na silnějších variantách konzolí nabídne 4K rozlišení a v některých fázích i svižnější framerate. Dle autorů je možné, že se v budoucnu objeví také na Switchi. Vývojáři pro své dílo využívají Unreal Engine 4, hry se dočkáme 5. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama