Prodeje fyzického Far Cry předčily Metro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje fyzického Far Cry předčily Metro

Prodeje fyzického Far Cry předčily Metro

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2019 12:22 11
Reklama

Jako každé pondělí, i tento týden k nám dorazil žebříček prodejnosti fyzických kopií her na Ostrovech. Vzhledem k tomu, že máme za sebou exponované datum 15. února, v němž vyšlo nové Metro, spin-off Far Cry a dlouho odkládaný Crackdown, myslíme, že by vás mohly výsledky zajímat stejně jako nás.

Opět raději zdůrazníme, že se jedná o výsledky fyzických kopií, které nemusí nutně vypovídat reálné popularitě daných her. To se ostatně nejvíce dotklo právě Crackdownu od Sumo Digital, který se neprotlačil ani do top 10 nejprodávanějších her. Narovinu je ale potřeba říct, že to budou mít v budoucnosti těžké všechny first-party hry pro Xbox a Windows 10, protože spousta hráčů si je zahraje v rámci služby Xbox Game Pass, a zbytek si je pořídí podílem v rámci digitální a fyzické distribuce. Na druhou stranu, taková Forza se v top 10 i přes výše zmíněný hendikep umístila.

Jelikož jsme rovnou Crackdown 3 vyškrtli, zbývá už jen dvojice her. Která z nich byla v Británii populárnější? Zdá se, že více táhla barevná apokalypsa ve Far Cry: New Dawn. K New Dawn ale máme spoustu zajímavých údajů. Jednak prodejnost fyzických verzí dosáhla 13 % oproti Far Cry 5, což, jak jistě někteří namítnou, není tak neočekávané vzhledem k tomu, že jde o vedlejší díl, ale zároveň musíme dodat, že New Dawn dosáhlo jen čtvrtinového výsledku oproti Primalu (spin-offu vycházejícího ze čtvrtého dílu). I se stále vzrůstající popularita digitálních prodejů ale zřejmě manko nedorovná.

Tak jako tak, i takový výsledek stačil na prvenství. Druhé skončilo podle očekávání Metro Exodus. Do jisté míry jej můžeme považovat za vítěze, neboť se Exodus prodává za plnou cenu, zatímco Far Cry je o třetinu levnější. Co se týče zisků, Metro by pravděpodobně uplynulý týden vyhrálo – ale na zisk se tady nehraje a v absolutních číslech prodaných kusů je až za novinkou od Ubisoftu. Metro Exodus je na tom ale o polovinu lépe než přechozí díl Last Light. 

Zbytek žebříčku? Třetí se drží Red Dead Redemption 2, čtvrté je též novinka minulého týdne, Jump Force, a pak FIFA 19, Resident Evil 2, New Super Mario Bros. U Deluxe, Kingdom Hearts 3, Mario Kart 8 Deluxe a desítku uzavírají loňské Black Ops 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama