Hry CD Projektu možná zamíří na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry CD Projektu možná zamíří na Switch

Hry CD Projektu možná zamíří na Switch

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2019 14:16 6
Reklama

Nejpopulárnější studio současnosti? Nebudeme generalizovat, ale věříme, že někde na špičce žebříčku by se nacházel polský CD Projekt. Nemusíte mít třetího Zaklínače rádi, abyste tento názor ve společnosti pozorovali, a když ne skrze hry, tak skrze populární obchod GOG. Jenže máte-li Nintendo Switch, žádnou z her studia si nezahrajete. Situace by ale nemusela trvat věčně.

Čím dál častěji se objevují náznaky, že některá z her vývojářského studia na Switch zamíří. Poslední informace odhalil, respektive jako první přinesl na veřejnost youtuber Doctre81. Ten si všiml pracovní pozice softwarového inženýra pro GOG Galaxy. Ideálně by měl mít zkušenosti i s Nintendem Switch, neboť Switch je jednou z platforem, které popis pozice uvádí, vedle Steamu, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Je tedy možné, že se hry CD Projektu podívají i na hybridní konzoli od Nintenda. Nabízí se jich hned několik: karetní Gwent: The Witcher Card Game, případně Thronebreaker: The Witcher Tales. Ale my víme, co vás zajímá – není možné, že by se na Switchi objevila i zaklínačská sága?

Možné to je, ale dle nás je takový krok nepravděpodobný. Třetí Zaklínač, kterého by většina majitelů Switche přivítala s nadšením, je ale enormně rozsáhlou hrou, na kterou by hardware Nintenda nemusel stačit. Je ale pravda, že jeden z francouzských prodejců, společnost WTT, na konci loňského roku The Witcher 3 na Switch registroval do své nabídky. Zanedlouho ale byla položka stažena.

Jestli se chcete k Zaklínačovi upínat, samozřejmě vám nebudeme bránit, raději bychom vás ale nabádali k obezřetnosti. To, že bychom neměli Switch podceňovat, ukazuje především Bethesda, jmenovitě její Doom a druhý Wolfenstein. Stále se ale jednalo o lineární akce, nikoliv o moderní otevřené světy. V tomto ohledu může Switch nabídnout snad jen TES V: Skyrim, případně silně stylizovanou Zeldu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama