Ghost of the Tale vyjde na konzolích v březnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ghost of the Tale vyjde na konzolích v březnu

Ghost of the Tale vyjde na konzolích v březnu

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 2. 2019 10:28
Reklama

Na půvabné myší dobrodružství s názvem Ghost of a Tale jsme si museli docela dlouho počkat. Hra získala potřebné finance v crowdfundingové kampani už v roce 2013, světlo světa ale spatřila až loni, kdy jí Vojta ve své recenzi udělil hodnocení 4/5. Na putování myšího minstrela Tila se mohou těšit i konzolisté, jejich čekání však bude ještě o trochu delší.

Původně měla hra na konzole dorazit už v průběhu února, nakonec ale bylo datum vydání posunuto na březen, jak je patrné z nového traileru, na nějž se můžete podívat pod článkem. Hra by nově měla vyjít 12. 3. letošního roku na PlayStation 4 a Xbox One, cena je stanovena na 25 dolarů, tedy v přepočtu kolem 570 korun.

Ghost of a Tale je dílem animátora Lionela Gallata, který v minulosti působil ve filmových studiích Universal a Dreamworks. Na platformě IndieGoGo si fanouškům řekl o 45 tisíc eur, tuto částku se mu podařilo překonat, a nakonec vybral zhruba 48 700 eur. Hra je z velké části dílem jediného muže a Gallatovy zkušenosti z práce na animovaných filmech jsou na ní jasně patrné.

Autor sám za své hlavní zdroje inspirace považuje například disneyovské adaptace Robina Hooda nebo Medvídka Pú, ale také třeba La Fontaineovy bajky. Z her se nechal inspirovat sériemi The Legend of Zelda, Gothic nebo třeba Dark Souls, byť Ghost of the Tale je mnohem menším a méně ambiciozním titulem. I přesto byste mu ale pro jeho atmosféru a stylizaci středověkého, zvířaty obydleného světa, měli dát šanci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama