Five Nights at Freddy's míří do virtuální reality
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Five Nights at Freddy's míří do virtuální reality

Five Nights at Freddy's míří do virtuální reality

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2019 10:55 2
Reklama

Kdo by neznal Five Nights at Freddy’s. Scott Cawthon se stal před pěti lety doslova přes noc legendou, když vytvořil na jednoduchých principech hororovou hru s primitivní zápletkou – přečkat pět nocí ve Freddyho pizzerii a nezemřít. Během krátké doby vyšlo pět číslovaných dílů a spousta dalších titulů, které působily spíše jako kalkul vyždímat značku až do krve. Zjevně se chystá další pokus, jak rozšířit popularitu hry a bankovní konto autora. Tentokrát bychom mu ale možná neměli tolik křivdit.

FNAF se totiž zjevně chystá ve verzi pro virtuální realitu. Podoba hry je pro VR jako dělaná a hratelnostně se ani nemusí příliš lišit. Jádro hry totiž spočívá ve sledování kamerových systémů pizzerie, možnosti porozhlédnout se po okolí, zda na vás jedno z robotických zvířátek/vrahů po očku nečíhá zpoza futer, a možnosti schovat se. To vše v různých obměnách, princip ale vždy zůstává stejný, liší se později pouze zápletka.

Na velice jednoduchých pravidlech Cawthon vytvořil dnes už legendární sérii, která se mimo herních platforem stala základem knih a dokonce se hovoří o filmu v produkci společnosti Warner Bros. Nyní by se mohla podívat i na virtuální realitu. Cawthon sice novinku zatím oficiálně neoznámil, její vydání ale vyplývá z úniku agentury ESRB, která má na starosti ratingy her. Sám autor o možnostech VR opakovaně v minulosti hovořil.

Z informací vyplývá, že titul vyjde pro PlayStation VR a bude se jmenovat Five Nights at Freddy’s VR: Help Wanted. Zdá se, že už se opět nevtělíme do role nočního hlídače, s nímž hra před lety začínala, ale do role opraváře, který má na starosti údržbu animatroniků. Nakolik se bude novinka podobat původním dílům nebo spíše pozdějším podobám série, není bohužel zřejmé. Ani to, kdy hra vyjde. V listopadu však údajně byla ze 40 procent kompletní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama