Super Mario Maker 2 brzy dorazí na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Super Mario Maker 2 brzy dorazí na Switch

Super Mario Maker 2 brzy dorazí na Switch

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 2. 2019 09:02
Reklama

Super Mario Maker vyšel původně pro Wii U v roce 2015, tedy třicet let po vydání původních Super Mario Bros. Ze strany Nintenda šlo o ten nejlepší dárek, jaký mohlo malému instalatérovi k narozeninám darovat. Do rukou hráčů se totiž dostal ultimátní nástroj na tvorbu unikátních úrovní, které si následně mezi sebou s radostí sdíleli. Za ta léta jich vznikly miliony. O rok později se hra ukázala také na 3DS. Na Switch se ale nepodívala.

To se brzy změní. Pro Switch totiž vzniká regulérní pokračování. Zdá se, že další díl bude úctyhodným nástupcem jedničky. S sebou přináší několik malých změn. Za zmínku stojí rozšířené možnosti definování jednotlivých povrchů, například typ a sklon svahů, což následně ovlivní pohyb postavičky. Původní pravidla a estetika hry by však měla být zachována.

Pokračování zároveň počítá s jistým omezením Switche. U hybridní konzole logicky nelze využívat touchscreen, když je připojena k televizi. Uživatelské rozhraní by však mělo být dostatečně přívětivé a i v televizním režimu nabídne plnohodnotný nástroj k tvorbě. Možnost sdílet úrovně s dalšími hráči je pak samozřejmostí.

Co je na tom všem nejlepší? Asi skutečnost, že se druhý díl přiřítí již v červnu tohoto roku. Na konkrétní datum vydání si však musíme ještě počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama