Z Rockstaru odchází veterán Barrera
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z Rockstaru odchází veterán Barrera

Z Rockstaru odchází veterán Barrera

Filip Švácha

Filip Švácha

13. 2. 2019 10:38
Reklama

Studio Rockstar Games určitě patří k jedněm z nejúspěšnějších subjektů na poli videoher. Jejich hry vyvolávají spoustu otázek a kontroverzí, ale zároveň vydělávají neuvěřitelné finanční částky. Vždyť jen poslední projekt Red Dead Redemption 2 dokázal za první tři dny od vydání vydělat přes sedm set milionů dolarů a posledního dílu GTA se prodalo už přes sto milionů kusů. Ovšem výroba takovýchhle titulů není snadná, naopak už před vydáním se objevovaly zprávy o překračování pracovní doby a extrémním vytížení personálu ve firmě.

Možná i to byl jeden z důvodů, proč se veterán společnosti Jeronimo Barrera rozhodl po dvaceti letech Rockstar opustit. Zastával funkci viceprezidenta vývoje a podílel se na všech hlavních titulech, které firma za tu dobu vytvořila. V rozhovoru pro server Variety zmínil, že dokončení Red Dead Redemption 2 bral jako přirozený popud k tomu, aby odešel.

„Víceméně jsem odešel, když jsme to dokončili, protože mi to přišlo přirozené. Podíval jsem se do budoucna na to, co bych dělal v příštích letech, kdybych ve společnosti zůstal, na svoji rodinu, mé děti a moji vůli vytvářet skvělé věci. Přišlo mi to jako dobré rozhodnutí,“ říká k tomu Barrera.

Bohužel Barrera se zatím nezmínil, kam jeho kroky povedou příště, ale vypadá to, že z herního průmyslu odejít neplánuje. Takového talentu by byla určitě velká škoda. Pokud jste zatím z nějakého důvodu Red Dead Redemption 2 nehráli, můžete se na něj podívat v našem Let's Play videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama