Odchod vydavatele System Shock neohrozí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odchod vydavatele System Shock neohrozí

Odchod vydavatele System Shock neohrozí

David Plecháček

David Plecháček

13. 2. 2019 10:25
Reklama

Možná taktéž zpovzdálí sledujete vývoj okolo společnosti Starbreeze, tak jako my. Autoři Payday totiž balancují nad propastí jménem krach a snaží se zuby nehty udržet a nespadnout. Musí tak zákonitě dojít k osekání původních plánů a studio se tak bude soustředit jen na vývoj videoher. Sejde tak například z vydavatelských plánů, přičemž včera jsme vás informovali o rozvázání partnerství se s autory třetího System Shocku. Najde ale OtherSide nového vydavatele?

To byla otázka, na kterou včera hledala herní média odpověď. Sám Warren Spector, který dohlíží na vývoj dlouho očekávaného pokračování, ale fanoušky uklidňuje. O nedostatek vydavatelských zájemců prý není nouze: „Nemusíte se ničeho obávat. Bouřlivá období jsou v herním průmyslu běžná – a vlastně ani nemusí být na škodu,“ říká.

Přátelský rozchod se Starbreeze prý znamená nová vyjednávání. Na stole se Spectorovi a studiu objevilo několik možností, kudy se vydat dál. Velkou výhodou je samotné jméno – Systém Shock totiž zkrátka táhne. „Naštěstí za námi stojí rodokmen původních her, a také pokrok nového dílu, který jsme udělali. To vše vyústilo v relativně velký zájem,“ říká herní legenda Spector.

Přátelský odchod švédského studia Starbreeze prý nijak neovlivnil samotný vývoj. Vývojáři pracují stejně usilovně, jako dosud. „Jinými slovy, pracuje jako normálně,“ ozývá se ze studia. Ani tentokrát ale Spector ani nenaznačil, kdy by mohlo být hotovo. Nezbývá, než čekat, až se série opět vrátí, jak my věříme, zpět na výsluní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama