Activision se vyjadřuje k Destiny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision se vyjadřuje k Destiny

Activision se vyjadřuje k Destiny

Filip Švácha

Filip Švácha

13. 2. 2019 14:00
Reklama

Když od Activisionu Blizzard odešlo studio Bungie a ještě k tomu si s sebou vzalo svoji značku Destiny, bylo to pro herní veřejnost celkem šokující oznámení. Co přesně za tím stálo, jsme si mohli jen domýšlet, ale jistou indicií mohlo být prohlášení Activisionu, že Destiny 2 si finančně nevedlo podle jejich představ. Navíc podle oficiální smlouvy mezi Activisonem a Bungie z roku 2012 je Destiny intelektuálním vlastnictvím Bungie. Activison měl pouze práva hry vydávat.

Dnes už o celé situaci víme víc, protože provozní ředitel Activisionu Coddy Johnson se totiž k celé situaci vyjádřil a vyzdvihl důvody tohoto rozhodnutí:  „Za prvé, jak už víte, Destiny jsme fakticky nikdy nevlastnili, takže jsme s ním nemohli dělat to stejné, jako s ostatními značkami. Kdybychom ho vlastnili, mohli jsme v něm vytvářet nové zážitky a dále ho rozvíjet, či změnit zavedené modely. To mě vede k dalšímu důvodu, proč jsme se tak rozhodli. I když bylo Destiny kriticky velmi dobře přijato a nabízelo kvalitní obsah, nesplnilo naše finanční očekávání,“ řekl k tomu Johnson.

Třetím důvodem je, že podle Johnsona jsou pro Activision jedním z nejméně dostupných zdrojů kvalitní vývojářské talenty a právě část z těchto zaměstnanců pomáhalo Bungie. Teď už jsou volní a mohou být opět užiteční přímo tam, kde je Activision chce. Uvidíme tedy, co mají v Activision Blizzard v plánu, doufejme jen, že to nebude další propouštění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama