Starbreeze už třetí System Shock nevydá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Starbreeze už třetí System Shock nevydá

Starbreeze už třetí System Shock nevydá

David Plecháček

David Plecháček

12. 2. 2019 11:58 1
Reklama

Vývojáři a vydavatelé ze společnosti Starbreeze sice ještě nevyhlásili bankrot, ale jejich problémy, které jsme detailně popsali v této novince, stále přetrvávají. Problémem jsou peníze, respektive jejich nedostatek zapříčiněný vysokými investicemi do různých projektů a do černé díry v podobě Overkill’s The Walking Dead. Na některé věci tak nedojde, například na vydání Systém Shocku 3. O to se postará samo studio OtherSide.

O vstupu Starbreeze do System Shocku víme prakticky dva roky. Tehdejší dohoda zajišťovala vývojářům z OtherSide kreativní svobodu, ale dalších 12 milionů dolarů investovaných přímo do vývoje. Tehdy bylo vydávání chystaného pokračování legendární série součástí větších plánů, jak zhodnotit kapitál – kromě titulu od OtherSide se jednalo i o Dead by Daylight, propadák Raid: World War II a chystané Psychonauts 2.

Raid je ukončenou kapitolou a utopenými penězi. Dead by Daylight sice slavilo úspěch, ale Starbreeze navíc své vložené prostředky zhodnotilo ještě jednou, když práva na vydávání hry po měsících prodalo zpět studiu Behaviour Interactive ve snaze vydělat z dohody co nejvíc. Prodání práv na vydání System Shocku je ale v tuto chvíli bezprostřední snahou o navrácení vložených prostředků a je otázkou, jestli se to samé nestane i s druhými Psychonauts Tima Schafera, aby si společnost uchovala alespoň vidinu nějaké budoucnosti.

„Věřím, že je to nejlepším možný řešením, i když je samozřejmě smutné, že s OtherSide jejich projekt nedokončíme,“ říká šéf Starbreeze Mikael Nermark. „System Shock 3 je ale stále fantastickou hrou, která vzniká s legendou Warrenem Spectorem, a i proto se těším, až nakonec vyjde,“ dodal.  

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama