Proč se Sony nebude účastnit E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč se Sony nebude účastnit E3

Proč se Sony nebude účastnit E3

Martin Nahodil

Martin Nahodil

12. 2. 2019 11:27 7
Reklama

Kolem dění v Sony se toho v posledních týdnech moc nenamluvilo. To se ale mění s rozhovorem Shawna Laydena, který se v interview pro Cnet podělil o několik zajímavých informací. To, že se Sony nebude účastnit veletrhu E3 jsme se dozvěděli už v minulém roce. Jedním z důvodů, proč k tomu došlo, je podle Laydena fakt, že E3 v posledních letech ztrácí celkový dopad.

“Když jsme se rozhodli oddělit videohry od CESu v roce 1995 během éry prvního PlayStationu, E3 sloužila převážně dvěma subjektům – obchodníkům a novinářům. Obchodník přišel a řekl: “Jsem ze společnosti Sears a mám na starosti Hot Wheels, Barbie, VHS a videohry. Tak co tady pro mě máte?” Pak tady byli novináři z časopisů, kteří hledali to nejlákavější do svých článků. V té době se o internetu nedalo mluvit v tak masovém měřítku. E3 v té době zkrátka bylo něco, bez čeho bychom se neobešli,” řekl Layden.

“Letos budeme mít během února akci Destination PlayStation, kam pozveme všechny obchodníky a partnery třetích stran, aby si poslechli, co chystáme pro další roky. Červen je v dnešní době zkrátka už pozdě na jednání s obchodníky a vzhledem k tomu, že novináři se dostanou k novinkám okamžitě skrz internet, pro nás E3 už nemá takový význam.” Dále podotýká, že s vývojem herního průmyslu zkrátka na změnu dojít muselo. Tento měsíc se tedy bude Sony věnovat hlavně obchodníkům, ale ani na své fanoušky nezapomněla. Prý momentálně připravují něco nového, kde se opět budou moci spojit se svojí komunitou. Na odhalení plánu ale ještě není ten pravý čas.

Dalším tématem byly first-party hry. Vzhledem k tomu, že v minulém roce pro sebe Microsoft získal studia jako je Obsidian Entertainment nebo Ninja Theory, to může vypadat, že Sony by mohla začít strádat. Dle Laydenových slov ale také chtějí své portfolio rozšířit, i když se stále spíše budou soustředit na menší množství kvalitních titulů. “Vždycky hledáme nové možnosti. Jestli narazíme na partnera, tým nebo hru, která nás uchvátí, rozhodně se budeme snažit získat ji do našeho portfolia. Jsme stále otevřeni novým zkušenostem,” řekl Layden.

Následující téma připadlo na streamování her. Do tohoto odvětví se v budoucnu plánuje pustit celá řada velkých společností jako je Google s Projectem Stream nebo Microsoft s xCloudem. Sony už má svůj PlayStation Now, který je sice docela populární, ale ve velké části světa ještě není dostupný. Layden si myslí, že streamování her v následujících letech rychle poroste a s konkurencí přijde hlavně větší motivace, aby oproti ostatním službám měli něco navíc. Také ale přiznal, že s tím jsou stále určité problémy, na kterých je třeba ještě zapracovat, než se z PlayStation Now stane opravdu masová záležitost. V souvislosti s tím také podotknul, že i když je tato technologie důležitou věcí, tak nehodlají zanevřít na klasické konzole.

I když jsou to zajímavé informace, moc konkrétních věcí jsme se opět nedozvěděli. Stále se spekuluje, že Sony připravuje svoji herní akci na jaro nebo léto. Ať už to bude jakkoliv, tak doufáme, že se jim povede zpracovat lépe než jejich prezentace na poslední E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama