EA odstranilo Salu z FIFA 19
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA odstranilo Salu z FIFA 19

EA odstranilo Salu z FIFA 19

David Plecháček

David Plecháček

12. 2. 2019 14:36 13
Reklama

Nemusíte být přímo fanouškem sportu, abyste znali jméno Emiliano Sala. Jméno argentinského fotbalisty obletělo před několika dny celý svět po nešťastné nehodě malého letadla při přeletu nad kanálem La Manche. Bývalý fotbalista Nantes se stěhoval do Cardiffu jako nejdražší posila týmu v historii, za nový tým už ale nenastoupil. Na tragickou nehodu ale musí reagovat i autoři virtuálního fotbalu z EA Sports.

Ve chvíli, kdy se potvrdilo, že osmadvacetiletý fotbalista byl na palubě letadla a pád nepřežil, se EA rozhodlo jeho jméno vyřadit ze soupisky FC Nantes, stejně jako jej odstranit z FIFA Ultimate Team a zafixovat cenu předmětů, které s ním jsou spojené. Jeho karty by se totiž prodávaly za nesmyslné částky, které by mohly narušit ekonomiku celé hry, a navíc herní zbohatnutí na něčím úmrtí není samozřejmě z respektu k rodině i samotnému Salovi etické.

EA své rozhodnutí vyjádřilo oficiální zprávou, v níž vyjadřuje lítost nad odchodem Saly, a veškeré kroky komunitě vysvětluje. „Ještě jednou chceme vyjádřit soustrast rodině, týmům Cardiff City a FC Nantes a všem jeho fanouškům po celém světě,“ píší vývojáři na konci zprávy.

EA odstranilo Salu z FIFA 19
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama