Podle Hi-Rezu se cross-play vyplácí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podle Hi-Rezu se cross-play vyplácí

Podle Hi-Rezu se cross-play vyplácí

Filip Švácha

Filip Švácha

11. 2. 2019 13:51 2
Reklama

Jedním z největších témat poslední doby je určitě cross-play. Možnost hrát s kamarády, kteří používají jinou platformu, považují mnozí za budoucnost ve hraní. Jeho přednosti také vyzdvihuje CEO studia Hi-Rez Stew Chisam, který se stará o Paladins a Smite. Ten se o své názory podělil na osobním twitterovém účtu.

Paladins totiž už cross-play mezi Xboxem One a Nintendem Switch umožňují a podle pozorování Hi-Rezu se prý celková kvalita zápasů, od uvedení této možnosti, zvýšila. Čekání na ně trvá o třicet procent méně a podle autorů došlo k osmdesátiprocentnímu ústupu tzv. „špatných“ zápasů. Kromě toho se zlepšila i situace ohledně propojování hráčů s podobnými schopnostmi.

Chisam se pak také opřel do Sony. Na Twitteru zmínil, že by si Sony mělo přestat hrát na oblíbence a dovolit cross-play pro všechny. Podle něho jsou Smite, Paladins a i battle royale titul Realm Royale připraveni cross-play spustit, ale čeká se pouze na Sony. Naopak Microsoft tuto možnost už delší dobu podporuje, a tak si majitelé Xboxu One mohou v rámci cross-playe zahrát Rocket League, Minecraft, či Fortnite.

Sony ale postupně mění názor a ze své počáteční uzavřenosti nakonec částečně ustupuje, protože momentálně si na PlayStationu 4 zahrajete proti uživatelům Xboxu One Fortnite a Rocket League. Otázkou ale určitě zůstává, jestli Sony skutečně naplno do cross-playe jde, nebo zdali půjde pouze o výjimky.  Ovšem i tento malý krok je v podstatě téměř neuvěřitelný, takže snad Fortnite s Rocket League nebudou posledními a dočkáme se i dalších titulů, třeba právě některého od Hi-Rezu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama