Bývalí zaměstnanci Telltale založili AdHoc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalí zaměstnanci Telltale založili AdHoc

Bývalí zaměstnanci Telltale založili AdHoc

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

10. 2. 2019 14:44
Reklama

Když v roce 2017 několik klíčových zaměstnanců pomalu zanikajícího studia Telltale přešlo do Ubisoftu, spousta fanoušků nadšeně očekávala, co z této nečekané spolupráce vznikne. Jak to tak vypadá, nic zásadního to asi nebude. Tři ze čtyř přeběhlíků totiž od Ubisoftu odchází a zakládají vlastní studio.

Nick Herman, Dennis Lenart a Pierre Shorette, kteří v Telltale kromě The Walking Dead pracovali také na Tales From The Borderlands a Minecraft: Story Mode, se po dlouhém uvažování rozhodli spolupráci s Ubisoftem ukončit. Představit něco, co musí pochopit a schválit padesát lidí znamená, že spousta zajímavých a odvážných projektů je z mnoha různých důvodů v rané fázi zaříznuta", komentuje rozhodnutí Lenart.

Nově vzniklé studio se jmenuje AdHoc a bude se zaměřovat především na interaktivní příběhové zážitky. Oproti jejich předchozí tvorbě se ale tentokrát zaměří na tituly hrané skutečnými herci, přičemž velkou inspiraci jim poskytl nedávný úspěch interaktivní epizody seriálu Black Mirror Bandersnatch z produkce Netflixu.

AdHoc zatím neoznámili žádná konkrétní partnerství ani platformy, na kterých se budou jejich hry vyskytovat. Vzhledem k fascinaci členů studia streamovacími technologiemi se ale nedá moc předpokládat, že bychom se jejich projektů dočkali na klasických konzolích či PC. Další informace bychom se měli dozvědět v průběhu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama