Autoři Strongholdu chystají novou strategii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Strongholdu chystají novou strategii

Autoři Strongholdu chystají novou strategii

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

10. 2. 2019 06:53
Reklama

O existenci britských vývojářů z Firefly Studios určitě mnozí z dobře vědí. Série Stronghold, především její první díly, se nejen v našich končinách těší velké oblibě, a zatímco není žádným tajemstvím, že populární série strategií se už na E3 dočká odhalení svého dalšího pokračování, autorům evidentně ještě zbývá čas na další vedlejší projekt.

Ten se nyní ukázal v prvním traileru, a i když v názvu jméno Stronghold nenese, bude mít minimálně s jedním z nich mnoho společného. Hra se jmenuje Romans: Age of Caesar a bude se jednat o MMORTS podobně, jako to v roce 2009 Firefly ukázali ve hře Stronghold Kingdoms, se kterou o osm let později vstoupili i na trh mobilních her.

V praxi to bude vypadat tak, že se v rozhodování o budoucnosti Říma budete dělit s dalšími patnácti hráči v rámci jednoho města. Společně budete sdílet dostupné zdroje, zajištovat obchod a vést války. Soupeřit ale nebudete pouze s nájezdy barbarů, ale i mezi sebou. Hra bude navíc sdružovat vytvořená města do velkého impéria, takže do celkového dění na serveru se zapojí tisíce hráčů.

Vývoj Romans: Age of Caesar se momentálně nachází v uzavřené alpha fázi, do které budete při troše štěstí vpuštěni po registraci pod tímto odkazem. Zajímavý mix Stronghold Kingdoms a CivCity: Rome zatím nemá ani přibližné datum vydání, ale vzhledem k zaměření studia na příští Stronghold, je dokončení této hry zřejmě zatím ještě daleko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama