Activision Blizzard bude propouštět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision Blizzard bude propouštět

Activision Blizzard bude propouštět

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

10. 2. 2019 11:40 12
Reklama

Od zprávy o výročí Insomniac Games uplynulo jen pár desítek hodin a aby se misky vah trochu vyrovnaly, začínají z několika zdrojů prosakovat informace o chystaném propouštění ve vydavatelství Activision Blizzard. Nepříjemná situace má firmu postihnout už následující týden a může se týkat až stovek zaměstnanců.

Přestože vydavatelství žádné oficiální stanovisko k tomuto tématu zatím neposkytlo, o propouštění se začalo mluvit už koncem minulého roku. Pokud jde o závažná témata, jako je snižování provozních nákladů a zeštíhlování týmů, není úplně jednoduché udržet vše v tajnosti a informace už se pak šíří rychle dál. Mnozí zaměstnanci se Jasonu Schreierovi z Kotaku za poslední týdny svěřili s tím, že k propouštění má dojít před vydáním čtvrtletní finanční zprávy firmy – 12. února.

Pravdivost této domněnky naznačuje i nedávná zpráva na webu Bloomberg, která hlásí, že k propouštění má dojít přímo v den zveřejnění příjmů a postihne stovky lidí. Jen pro představu – bavíme se o jednom z největších vydavatelství na světě, které živí kolem deseti tisíc zaměstnanců.

Pro Blizzard byl rok 2018 co se týče škrtů v rozpočtu už tak velmi náročný a zdá se, že problémy jen tak neskončí. Situace dokonce zašla tak daleko, že zaměstnancům firmy bylo vedením otevřeně doporučeno více šetřit z důvodu obav z dalších možných finančně motivovaných rozhodnutí ze strany Activisionu.

Ze zdrojů, která má Schreier k dispozici vyplývá, že propouštění by se mělo dotknout především oddělení marketingu a financí, ale také lidí, kteří se v Activisionu starali o Destiny. Jelikož značka odešla v lednu společně s vývojáři z Bungie, Activision má najednou několik lidí bez práce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama