Insomniac Games slaví 25 let existence
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Insomniac Games slaví 25 let existence

Insomniac Games slaví 25 let existence

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

9. 2. 2019 13:04 1
Reklama

Videoherní byznys dokáže být nemilosrdný. Neuplyne rok, kdybychom se nedočetli o propouštění zaměstnanců v některém ze známých vývojářských týmů, případně jeho úplném zániku. Hranici mezi přežitím a zánikem často tvoří jediný finančně neúspěšný titul, a proto je příjemné občas poukázat na ty, kterým se ve videoherním světě dlouhodobě daří.

Mezi ně rozhodně patří studio Insomniac Games založené v roce 1994, tedy před 25 lety. Tehdy malá tříčlenná parta začala ještě pod názvem Xtreme Software v malém bytě pracovat na své první hře Disruptor pro původní PlayStation. Nejen na tyto chvíle vzpomíná zakladatel Ted Price v krátkém videu, které k oslavě výročí Insomniac Games natočili.

Mezi nejvýraznější tvorbu studia patří série Spyro, Ratchet & Clank nebo Resistance. Posledním velkým úspěchem, který bezesporu nakopne vývojáře k další tvorbě, je loňský Marvel’s Spider-Man. Hře se v recenzích velice dobře dařilo, ale to nejlepší přišlo v oblasti prodejů. Překonala totiž několik rekordů a tomto směru se jedná o jeden z nejúspěšnějších titulů uplynulého roku.

Na oslavu výročí budou Insomniac Games v průběhu roku zásobovat fanoušky vzpomínkami z historie týmu, ale i některými novinkami. Mezi první z nich patří ve videu ukázané fotografie a nově odhalené logo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama