Úsměvná chyba rozbila hru na Epic Store
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Úsměvná chyba rozbila hru na Epic Store

Úsměvná chyba rozbila hru na Epic Store

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 2. 2019 10:52 4
Reklama

Situace okolo boomu Epic Store a jeho soupeření se Steamem se různě vyostřuje. Po oznámení exkluzivity Metro Exodus nebo Division 2 se internet rozhořel diskuzemi nad správností podobných novinek. Aktuální události ale přinášejí i úsměvné momenty, své o tom ví hráči indie plošinovky Axiom Verge z roku 2015. Tu autoři nově vydali právě na Epic Store, první zájemci ale zjistili, že jedna z lokací způsobí při každém načtení pád hry. A zjištěný důvod je přinejmenším humorný.

Hráč Scott LaGasta při prohlížení logu v souborech hry zjistil, že program nemohl nalézt soubor s příznačným názvem “steam”. Později bylo zjištěno, že se jedná o jednoduchou zvukovou stopu, která má zajišťovat zvukový efekt parního potrubí, fungujícího jako jedna z překážek ve hře. Jeho absence znemožňovala plné načtení dané lokace a hra prostě a jednoduše odmítala dál fungovat.

Přítrž různým konspiračním teoriím učinil Tom Happ, autor hry. Chybu vysvětlil jednoduchou snahou smazat všechny soubory spjaté s fungováním hry na distribučním klientu Steamu. Při hromadném vylučování se mu tak do cesty připletl i nepostradatelný zvuk. Chyba byla okamžitě napravena a postižení hráči mohou prostřednictvím Epic Store svou hru opravit.

Humorná kauza je nicméně důkazem, že i Steam je schopen, byť nevědomky, dělat Epic Store problémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama