Špatný BF5, Anthem a nový TF. Co EA plánuje?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Špatný BF5, Anthem a nový TF. Co EA plánuje?

Špatný BF5, Anthem a nový TF. Co EA plánuje?

David Plecháček

David Plecháček

6. 2. 2019 15:25 4
Reklama

O novém Plants vs. Zombies a přírůstku do série Need for Speed víte z jedné z předchozích novinek. Na výročním zhodnocení posledních třech měsíců společnosti Electronic Arts toho zaznělo o něco více. Část informací se týkala vyšlého Battlefieldu V, část se týkala i dalších plánů do budoucna.

Můžeme si to rozebrat chronologicky. Série Battlefield se s číslovanou pětkou vrátila do druhé světové války. Podle všeho to ale nebylo v tak velkém stylu, jak si EA představovalo. Možná si pamatujete na odhady, kolik hráčů si podle EA pořídí předchozí Battlefield 1, a i když se čísla neustále měnila, odhady končily někde pod hranicí 15 milionů prodaných kusů. Do konce dubna ale hru vyzkoušelo 19 milionů hráčů.

Je proto evidentní, že stejného výsledku chtěli vývojáři docílit i tentokrát. Do dubna je ještě daleko, ale už z nynějších čísel vyplývá, že to bude mít Battlefield V těžké. Sedm milionů prodaných kopií je zkrátka málo a vedení Electronic Arts čekalo více. Uvidíme, jak s čísly zahýbe budoucnost, stále se například čeká na slibované battle royale. Hře se údajně tolik nedařilo i proto, že se více soustředila na singleplayer, namísto multiplayeru. Navíc se Battlefieldu tak trochu vytýká i to, že mezi hráče více nerozšířil službu Origin Access Premier.

Když jsme u očekávání, velké věci se chtějí i po Anthemu. Hra, která vyjde 22. února, by měla do šesti týdnů přilákat šest milionů hráčů. Ani to není snadný úkol, i kvůli rozpačitému demu. Čísla ale značí, že EA novince od BioWare věří. Stejně tak jako věří Respawnu a jejich projektům. Dost možná právě Respawn převzal po DICE nálepku nejpilnějšího týmu.

Jak to? Kromě vydání battle royale Apex Legends studio samozřejmě chystá i letošní Hvězdné války. Na odhady, jak se bude dařit jim, je ještě brzy. Není to ale poslední hra, kterou by měl tým vedený Vincem Zampellou v letošním fiskálním roce vydat. Ve výroční zprávě se totiž hovoří o dalším projektu ze světa Titanfallu. Takže Titanfall 3?

Ne tak docela. Zampella v návaznosti na Apex Legends jasně řekl, že žádný třetí díl právě teď nevzniká. Všichni prý mysleli, že se někde vytváří, a namísto toho bylo prioritou Apex. To ale neznamená, že nevyjde ještě něco jiného ze stejného univerza. Zda se myslí hra jiného žánru, spin-off nebo třeba port Apexu na mobily, není zřejmé. A vlastně ani třetí Titanfall není vyloženě nereálný, ale vznikl by poměrně narychlo. Každopádně tento nový projekt nebude free-to-play a měl by představit pro franšízu nový twist.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama