Microsoft Game Studios mění jméno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft Game Studios mění jméno

Microsoft Game Studios mění jméno

Martin Nahodil

Martin Nahodil

6. 2. 2019 08:54 3
Reklama

Po dlouhé době nám Microsoft opět přinesl novou epizodu Inside Xbox. Jeho značná část se týkala Microsoft Game Studia, o kterém mluvil jeho ředitel Matt Booty. Od dnešního dne už se s tímto studiem budete setkávat pod jiným jménem. First-party tituly od Microsoftu nyní budou vznikat pod záštitou Xbox Game Studios.

Celkově se toho moc nemění, ale Microsoft tímhle krokem chce naznačit, že Xbox pro ně neznamená jen jejich konzoli. Včera jsme psali o tom, že svoji online službu Xbox Live chtějí rozšiřovat i na další platformy, takže tohle je jen další krok.

Do budoucna také slibují větší různorodost nových titulů a IP. Nebudou se tedy stále dokola zabývat zajetými značkami jako je Gears of War, Forza nebo třeba Halo. Samozřejmě na ně nezanevřou, ale nyní mají dostatek vývojářských týmů k tomu, aby do jejich line-upu mohli přidat větší novinky.

V minulém roce pro sebe Microsoft získal studia jako je Ninja Theory, Playground Games nebo Obsidian Entertainment. Nesmíme také zapomínat na založení The Initiative, kde se sešla celá řada zkušených vývojářů. Doufáme, že už na letošní E3 uvidíme nějaké výplody této spolupráce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama