Remake Maupiti Island jde na Kickstarter
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake Maupiti Island jde na Kickstarter

Remake Maupiti Island jde na Kickstarter

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 2. 2019 10:34 1
Reklama

Patříte-li mezi herní pamětníky a nadto fanoušky klasických adventur, určitě vám jméno Maupiti Island není cizí. Toto dílo z roku 1990 se pokusilo předběhnout svou dobu a v mnoha ohledech se mu to i podařilo. Pokud byste si tenhle kus herní historie chtěli připomenout, máte ideální šanci.

Maupiti Island je tradiční point-and-click adventurou, která ale měla několik významných prvků. Tak předně - celý její děj se odehrával v reálném čase, NPC postavy putovaly po eponymním ostrově a události se odehrávaly bez ohledu na hráčovo přičinění. To samozřejmě v konečném důsledku extrémně zvyšovalo obtížnost, protože k úspěšnému průchodu bylo zapotřebí být ve správný čas na správném místě. Navíc francouzští autoři ze studia Lankhor rozhodně nešetřili možnostmi, co se týče nejrůznějších interakcí.

Maupiti Island byl do značné míry jakýmsi sandboxem, kdy jste mohli volně putovat po ostrově, špehovat jeho obyvatele, vyslýchat je, uplácet a provádětcelou řadu dalších věcí. Na druhou stranu hlavní postavu mohl velmi snadno potkat nešťastný osud jen proto, že se ocitl někde, kde neměl.

Maupiti Island bezesporu patří mezi legendární zástupce svého žánru a jak už to tak bývá, takové hry se mnohdy dočkají pokračování, remasteru nebo dokonce remaku. A právě ta třetí možnost platí tentokrát. Pokud byste rádi tajemný ostrov navštívili znovu, tentorkát plně ve 3D a bez robotického dabingu originálu, můžete snahu autorů podpořit na Kickstarteru, kampaň začíná právě dnes. Níže se můžete podívat na video se záběry ze hry, autoří žádají o 50 tisíc eur s tím, že pokud se jim podaří získat více, přidají do hry třeba lokalizace do dalších jazyků, novou postavu nebo třeba podporu VR. O celé kampani se více dozvíte pod tímto odkazem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama