Oživí EA Jade Empire? Dle trademarku možná
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oživí EA Jade Empire? Dle trademarku možná

Oživí EA Jade Empire? Dle trademarku možná

David Plecháček

David Plecháček

4. 2. 2019 10:11 1
Reklama

O Apex Legends, battle royale hře od Respawnu, víme od včerejška. Pokud ale zapátráme, snadno můžeme zjistit, že trademark Apex Legends byl zaznamenán už 16. října 2018. Electronic Arts si sice obchodní známky může registrovat, jak se společnosti zachce a nutně nemusí znamenat novou hru, v tomto případě ale evidentně novou hru znamená.

Zatímco Apex Legends se datuje do října, novinka, o níž bude řeč, je v určitém ohledu mnohem čerstvější a starší zároveň. K žádosti o zápis Jade Empire došlo 22. ledna 2019. Pokud máte v malíku historii studia BioWare, jistě ale víte, že jedno Jade Empire již vyšlo. Akční RPG z roku 2005 měli na starosti zakladatelé Ray Muzyka a Greg Zeschuk, kteří si tak splinili vlastní sen.

Původní hru vydával Microsoft na Xboxu, posléze vyšla i na Xboxu 360, PC, a díky zpětné kompatibilitě je nyní hratelná i na Xboxu One. Jade Empire sdílí některé styčné mechanismy s Knights of the Old Republic od stejných autorů. Od roku 2007 ale BioWare patří EA, které tak disponuje všemi potřebnými právy. Nová obchodní známka tak může souviset s tím, že BioWare snad zdárně vydají svůj Anthem a mohou se věnovat i jiným, novým projektům. Zároveň je ale možné, že ze zápisu nic nového nevznikne. 

V minulosti se ale spekulovalo, zda se BioWare nevrátí právě k sérii KOTOR, především ve chvíli, kdy má EA žalostný problém vytěžit z desetileté dohody s Disney více, než dvakrát Star Wars Battlefront. Letos vyjde novinka od Respawn, další projekty, které byly v přípravě, ale byly zrušeny nebo zrestartovány. Dost možná se ale EA vydá směrem nových značek a nových sérií a zkušenosti BioWare tímto směrem nevyužije, hodiny ale neúprosně tikají a příliš času nezbývá. Už teď jsme za polovinu z desetileté exkluzivní dohody.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama