Machinima bohužel opravdu končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Machinima bohužel opravdu končí

Machinima bohužel opravdu končí

Filip Švácha

Filip Švácha

4. 2. 2019 13:10 4
Reklama

Před dvěma týdny jsme vás na webu informovali o tom, že enormní YouTube kanál Machinima přišel o veškerý obsah. Událost je spojená s odkoupením společnosti Machinima firmou Otter Media. Bohužel situace je snad ještě horší, než se mohlo původně zdát.

Nebylo jasné, jak to s kanálem bude dál, ale nyní už víme víc. Machinima se oficiálně ruší a 81 zaměstnanců společnosti přišlo o práci. „Vybraný počet pracovníků ještě se společností zůstane, ti momentálně pomáhají s portfoliem Otter Media. Machinima zastavila veškerou svoji činnost, což s tímto propouštěním souvisí. Russell Aarons ve firmě ještě zůstane a bude hledat nová řešení, která by jim měla pomoci s tímto přechodným obdobím,“ vyjádřil jsem k tomu mluvčí firmy.

Tento kanál se datuje až do roku 2000, kdy jste se na stránce Machinima.com poprvé mohli podívat na filmy, které běžely na enginech různých her. Komunita se pak masivně rozrostla s příchodem platformy YouTube. Dokonce tady vzniklo i několik větších seriálů, jako například Halo: Forward Unto Dawn, nebo Mortal Kombat: Legacy. Snad se celá databáze objeví na nějaké jiné stránce a zcela nezanikne. Určitě by byla veliká škoda, kdyby veškerá dosavadní práce přišla vniveč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama