Vydavatel se vyjadřuje k budoucnosti Metra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydavatel se vyjadřuje k budoucnosti Metra

Vydavatel se vyjadřuje k budoucnosti Metra

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 2. 2019 09:20 2
Reklama

Jen málokterá hra v současné době vzbuzuje v hráčích takové vášně, jako Metro Exodus. Třetí díl postapokalyptické série na motivy knih Dmitrije Gluchovského se totiž oproti očekávání nejprve dočká vydání na Epic Store a na Steam dorazí až s ročním zpožděním. Tento fakt v herní komunitě způsobil rozsáhlé diskuze, které se samozřejmě nevyhnuly ani našemu webu. Ušetřeni jich ale nebyli ani samotní vývojáři.

Už ve včerejší Zdeňkově novince jste si mohli přečíst vyjádření člena týmu 4A Games, který svou frustraci popsal na fóru Gameinator. Jak už to tak bývá, oficiální komentář od samotné společnosti na sebe nenechal dlouho čekat.

Na Twitteru se pod oficiálním účtem Metra Exodus objevila zpráva, že výroky člena týmu ohledně budoucnosti značky Metro nereflektují postoj vývojářského týmu ani vydavatelství Deep Silver. Jedná se o vyjádření zklamání člověka, jenž prožil obrat v obecném vnímání své práce komunitou na základě obchodního rozhodnutí, nad kterým neměl žádnou moc. Prohlášení zároveň žádá všechny fanoušky hry, aby svou zpětnou vazbu poskytovali společnostem Koch Media a Deep Silver a ne samotným vývojářům.

Zprávu uzavírá dodatek, že rozhodnutí přejít pod Epic Store bylo motivováno investicí do budoucnosti značky i studia 4A Games. PC verze teoretických budoucích dílů Metra údajně nejsou ohroženy a stále stojí v samotném srdci plánování.

Metro Exodus vychází 15. února na PC, PS4 a Xbox One. My už netrpělivě očekáváme recenzní kopii, abychom se s vámi o kvality této dlouho očekávané hry mohli podělit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama