Metro Exodus může být na PC posledním dílem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metro Exodus může být na PC posledním dílem

Metro Exodus může být na PC posledním dílem

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

3. 2. 2019 14:17 75
Reklama

Jak je většině z vás jistě dobře známo, vydavatel Metro Exodus se na poslední chvíli rozhodl spojit síly s nedávno vzniklým Epic Games Storem, kde vyjde nové Metro jako roční časová exkluzivita na úkor populárnějšího Steamu. To vyvolalo v mnoha fanoušcích až zbytečně přehnané reakce a zdá se, že stejný postoj zaujali i někteří vývojáři z 4A Games.

Neochotu pořídit si Metro Exodus na nové platformě vyjadřují hráči různě. Někteří jen hlasitě nadávají, jiní hrozí pirátstvím, další bombardují negativními recenzemi přechozí tituly této série. Není to tak dávno, co Tim Sweeney z Epic Games pocítil nutnost se k tématu také vyjádřit a prohlásil, že na exkluzivitách jako výhodě oproti konkurenci nevidí nic špatného a rozhodně se bude snažit v tomto trendu pokračovat.

Následkem byla samozřejmě další vlna nenávisti ze strany hráčů. Tu už nevydrželi ignorovat ani samotní autoři z 4A Games a jeden z nich na fóru Gameinator prohlásil, že pokud bude Metro Exodus kvůli nesmyslnému bojkotu ze strany hráčů neúspěšné, není vyloučeno, že se jedná o poslední díl série na PC. Je samozřejmé, že podobná prohlášení jednotlivců je potřeba brát s určitou rezervou, ale ani tuto možnost jistě nelze vyloučit. Jak celá kauza dopadne a jak se hře na PC bude dařit se ukáže už za necelé dva týdny.

Metro Exodus vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One 15. února a pořídit si ho můžete i na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama