Sony se soustředí na nový PlayStation
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony se soustředí na nový PlayStation

Sony se soustředí na nový PlayStation

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 2. 2019 10:26 14
Reklama

O další generaci konzole PlayStation se vedou sáhodlouhé debaty. Již několikrát se objevily informace o tom, že vývojáři mají k dispozici dev-kit chystané konzole a že se už pilně pracuje na titulech pro novou generaci. Sony podobné zprávy nekomentuje. Podle posledních informací se však i first party studia soustředí především na budoucí PlayStation.

Se zprávou přispěchal Daniel Ahmad z Niko Partners, kterému se v minulosti již několikrát povedlo přinést přesné zákulisní informace. Zmínil se také, že Sony má v záloze ještě několik neoznámených titulů, podle všeho by mělo jít o již zavedené značky. Předpokládá, že půjde o hry, které se objeví jak na nynější, tak na budoucí generaci konzole. Řekl také, že druhou polovinu letošního roku ještě v Sony nemají zcela nenaplánovanou. Nějaké to překvapení se tedy nedá vyloučit.

Co se týče third party studií, Ahmad potvrzuje, že již pracují s verzemi PS5 pro vývojáře. Ti se k nim vyjadřují velmi pozitivně. Je však nepravděpodobné, že se o nich v budoucnu dozvíme něco víc, konkrétní informace jsou ještě v nedohlednu.

Neznamená to však, že by se o aktuální PlayStation přestali starat. Jako důkaz může posloužit plánovaný systémový update na verzi 6.5. Vybraným uživatelům byla odeslána pozvánka do bety. Detaily o updatu sice ještě nejsou k dispozici, vypadá to však, že stejně jako v případě verze 6.0 půjde pouze o vyladění výkonu a vylepšení stability. Žádné nové funkce se pravděpodobně nechystají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama