Prodeje 3DS nenaplňují očekávání Nintenda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje 3DS nenaplňují očekávání Nintenda

Prodeje 3DS nenaplňují očekávání Nintenda

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 2. 2019 07:59 11
Reklama

3DS je alternativní kapesní konzole od Nintenda, kterou lze, na rozdíl od Switche, skutečně strčit do kapsy. Na trhu se objevila už v roce 2011. I přes pokročilý věk Nintendo stále věří, že se bude handheld prodávat jako housky na krámě. To se ale bohužel neděje.

Za fiskální rok 2018 (tedy do 31. března 2019) plánovali celosvětově prodat 4 miliony kusů. Plány nyní přehodnocují, nový odhad počítá s číslem 2,6 milionu. Handheldu se v minulosti dařilo dobře. Povedlo se mu úspěšně konkurovat mobilním telefonům a tabletům, byl dostatečně zajímavou alternativou. Celosvětově se ho prodalo necelých 75 milonů. Aktuální čísla však pomalu naznačují, že se čas malého handheldu pomalu chýlí ke konci.

S tím souvisí spekulace, že by Nintendo mělo na tuto skutečnost zareagovat představením nového handheldu. Na serveru Nikkei se objevila zpráva, že japonská firma plánuje uvést menší a levnější verzi konzole Nintendo Switch. Představena by měla být údajně nejpozději v březnu 2020. Jejím účelem je nahradit 3DS, nabídnout kompaktnější a cenově příznivější alternativu ke klasickému Switchi.

Tato spekulace se ale již jednou objevila v prosinci minulého roku a ze strany prezidenta americké pobočky Nintenda byla vyvrácena. Reggie Fils-Aime prohlásil, že se aktuálně soustředí pouze na jeden jediný model Switche. V rozhovoru pro Forbes sice nevyloučil, že by se mohla nová revize objevit, ale pokud se tak stane, bude to v pozdějším období životního cyklu konzole.

V článku se objevily také zvěsti, že se Nintendo chystá přidat nové funkce do služby Nintendo Switch Online, aby lépe odpovídala potřebám hráčů. Služba je velmi kritizována, například za chybějící možnost poslat přátelům zprávu nebo pozvánku do hry. Na čem konkrétně Nintendo pracuje, se však zatím neví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama