I scénárista filmového SW kritizuje chování EA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I scénárista filmového SW kritizuje chování EA

I scénárista filmového SW kritizuje chování EA

David Plecháček

David Plecháček

22. 1. 2019 14:34 15
Reklama

To, že EA zrušilo už další hru ze světa Hvězdných válek, vám může připadat podivné. Možná si říkáte, že jde čistě jen o promarněnou šanci, ale lidé i mimo herní průmysl v tom vidí víc. V širších souvislostech z událostí nemají radost ani ve vedení jednoho z největších herních vydavatelství, jelikož uběhla už polovina exkluzivní dohody s Disney a výsledkem je dost rozpačité PR, které může mít přesah i na vlastníka značky.

To, jak Electronic Arts se Star Wars nakládá, totiž bedlivě sledují i nehráči, o to více lidé, kteří mají se značkou sami co do činění. Například Gary Whitta, jeden ze scénáristů filmového Rogue One. I on nahlíží na celou situaci jako na naprostý zmar a totální nezvládnutí situace, a být on na místě Disney, rozhodně by ho situace nenechávala klidným. „Viděl jsem několik her, a všechny z nich vypadaly perfektně. Sice byly stále daleko od vydání, ale už v této době vypadaly skvělě,“ říká ke zrušeným projektům.

„V podstatě jde říct, že jedna z nich byla Uncharted s Hvězdnými válkami, na což jsem se obzvláště těšil,“ řekl Whitta v rozhovoru pro Kinda Funny Games. Zároveň podotkl, že EA zjevně „nechtělo udělat Star Wars Uncharted“, ale zároveň v narážce na Amy Hennigovou dodal, že v tu chvíli by stálo za úvahu „nepřijímat scénáristku Uncharted ze Santa Monicy, když Uncharted nechcete“.

Výsledkem je, že jediná hra v dohledné vzdálenosti je ta od Respawnu: „Myslím, že ta může s celou situací trochu pohnout, Respawn je skvělé studio, ale realita je taková, že kdybych byl Bob Iger nebo kdokoliv, kdo v Disney podepsal s EA smlouvu, a teď bych naprosto jasně viděl, jak se věci mají, co z investice mám, co EA za prvních pět let desetileté smlouvy vydalo, nikdy bych takovou smlouvu zpětně nepodepsal.“

Na celé video se můžete podívat níže. Po Jedi Fallen Order od Respawnu, čili hře Vince Zampelly, autora Call of Duty a zakladatele studia stojícím za Titanfallem, vyjde pravděpodobně „menší“ hra, o níž víme jen to, že má své základy ve dvou zrušených projektech. Ale stihne Electronic Arts vydat ještě něco dalšího? Čas kvapí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama