Umělá inteligence ve Wildlands podvádí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Umělá inteligence ve Wildlands podvádí

Umělá inteligence ve Wildlands podvádí

Filip Švácha

Filip Švácha

21. 1. 2019 13:40 14
Reklama

Všem je asi tak trochu jasné, že umělá inteligence ve hrách podvádí. Vaši počítačoví spoluhráči, kteří vám ve vašem snažení pomáhají, mají v rukávu schovaných pár triků, jak vám nenápadně přilepšit. Ani v případě titulu Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands od Ubisoftu tomu není jinak.

Na Youtube kanále AI and Games se objevilo zajímavé video, které popisuje, jak přesně se v téhle hře umělá inteligence chová. Hlavní devizou vašich spolubojovníků je jejich neviditelnost. Pokud vás osobně někdo neobjeví, nebo jim nedáte přímý rozkaz, můžete si být jisti, že vás neprozradí. Jsou to skutečně „duchové“.

 Další zajímavostí je provedení tzv. „sync shotu“, tedy situace, kdy chcete ve stejnou chvíli společně se svým kolegou odpravit více cílů najednou. Umělá inteligence nemůže minout, protože ve skutečnosti ani nevystřelí. Váš kolega výstřel pouze předstírá a cíl následně padne bezvládně k zemi. Opatření existuje proto, abychom zbytečně mise neopakovali, protože umělá inteligence občas netrefí nepřítele.

Vaše skupina dokonce získává na začátku boje bonusy k výdrži, to abyste hned při prvním výstřelu nepadli hned za oběť drogového kartelu, a celkově se přizpůsobuje tomu, jak zrovna boj vedete. Pokud se vám tedy daří vyhýbat se poškození a rychle likvidovat nepřítele, vaši spolubojovníci jsou efektivnější. Dají si také záležet na tom, abyste je měli neustále na očích a tedy si připadali, že vám opravdu pomáhají.

Jestli se vám ve hře nedaří a z nějakého důvodu neustále ležíte v tratolištích krve na zemi, čekaje na oživení, nemusíte se vůbec ničeho lekat. Vaši přátelé ve zbrani vám pomohou za každých okolností, takže pokud je kolem vás spousta protivníků, nezoufejte, protože je všechny bez problémů vyčistí. Spadli jste z velkého srázu, kam se někdo jen těžko dostane? Nevadí, členové vašeho týmu se na vás v nejhorším případě rovnou teleportují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama