Mobilní hra Westworld končí kvůli sporu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mobilní hra Westworld končí kvůli sporu

Mobilní hra Westworld končí kvůli sporu

Filip Švácha

Filip Švácha

18. 1. 2019 09:13
Reklama

Vývojáři si už delší dobu uvědomují, že vydávat hry pro mobilní zařízení není sice v očích jisté skupiny hráčů pochopitelné, avšak je to velmi lukrativní. Nemusíme si nic nalhávat. Vývoj mobilní hry není zdaleka tak nákladný jak na čas, tak na finanční prostředky. Naopak výdělky jsou v některých případech vskutku královské. Vzpomeňme například na masivní úspěch her, jako je Pokémon Go, Clash of Clans či Candy Crush. A ani mobilní verze Fortnite nevygenerovala zrovna malý zisk.

Je tedy jasné, že téměř každý vývojář chce mít alespoň nějakou takovouhle hru. Výjimkou nejsou ani lidé z Behaviour Interactive, kteří pro společnost Warner Bros Interactive pracovali na titulu podle westernového seriálu Westworld. V tomto případě ale nečekejme šťastný konec. Bethesda se už minulý rok začala s oběma firmami soudit, protože jim údajně ukradly jejich vlastní koncept.

Bethesda tenkrát tvrdila, že hra Westworld přesně kopíruje jejich Fallout Shelter. Je na místě dodat, že právě tým Behaviour Interactive za tímto titulem stojí. „Pro základ hry Westworld použili náš zdrojový kód, design a další soukromé vlastnictví,“ řekla k tomu tenkrát Bethesda. Obě strany ale dospěly k dohodě, o které bohužel nemáme žádné bližší informace.

 Vypadalo to všelijak a dokonce se zdálo, že Westworld bude moci nadále existovat, ale vše je nakonec jinak. Hra byla oficiálně odebrána jak z App Storu, tak z Google Play. Těm, kdo už ji mají nainstalovanou, zbývá čas do 16. dubna, kdy bude její provoz definitivně ukončen. „Doufáme, že jste si hraní Westworldu užili. Park právě vstupuje do nové éry a momentálně nenajímáme další zaměstnance“, stálo v kartě hry. Snad si tedy příště autoři dají větší pozor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama