Motion Twin o jejich hitu Dead Cells
i Zdroj: Motion Twin / Evil Empire
Novinka Motion Twin o jejich hitu Dead Cells

Motion Twin o jejich hitu Dead Cells

Marek Selinger

Marek Selinger

17. 1. 2019 14:27 2
Reklama

Z Dead Cells se vyklubal nečekaný šlágr loňského léta, kdy hra téměř z ničeho dosáhla nečekané popularity. Ta byla nicméně plně zasloužená, jedná se skutečně až o nebezpečně návykový titul. Nyní se o své velké prvotině rozpovídali i vývojáři ze studia Motion Twin, které za Dead Cells stojí.

Motion Twin je studio sídlící ve francouzském Bordeaux, a až do vydání Dead Cells se tito autoři věnovali výhradně mobilním free-to-play hrám. Proto je velmi překvapivé, že hned jejich první velký titul dosáhl jak hráčského, tak i komerčního úspěchu. „Zkrátka a jednoduše, nemáme šéfa. Všichni kolegové si jsou rovni, neděláme mezi sebou rozdíly. Vybrali jsme si, že vytvoříme společnost, kde kreativita má hlavní slovo. Každý má ve firmě stejné slovo, což se odráží i v jednotné platové politice,“ osvětlují úspěch Dead Cells vývojáři na svých stránkách.

Fanoušky logicky zajímalo, kolik hráčů dokázal titul zaujmout. Úplně aktuální čísla nemáme, nicméně jen v prvním týdnu se prodalo na 100 000 kopií pro Nintendo Switch. „Zájem o PS4 verzi byl přibližně čtvrtinový,“ přibližuje finanční úspěch Dead Cells Benjamin Laulan ze studia Motion Twin. Na to, že se jedná o menší indie titul, musí být autoři s výsledky nutně spokojeni. A co vy, také jste propadli fenoménu tohoto rogue-like hitu? Dohráli jste ho úplného konce? Dejte nám vědět do diskuze!

Dead Cells jsou k dostání na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama