Ubisoft zrušil projekt z Watch Dogs 2, Pioneer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft zrušil projekt z Watch Dogs 2, Pioneer

Ubisoft zrušil projekt z Watch Dogs 2, Pioneer

David Plecháček

David Plecháček

16. 1. 2019 11:11
Reklama

Na Watch Dogs 2 se malinko zapomíná, a ještě více se zapomíná, že městská akce z roku 2016 zřejmě obsahovala narážku na chystanou hru označovanou Pioneer. Je sympatické, že se Ubisoft nebál vložit zmínku o hře do vlastního titulu, takže jsme se o ní dozvěděli v předstihu. Součástí bylo i video, takže jsme dokonce poměrně nečekaně viděli i první záběry ještě před oficiálním odhalením. Ale abychom se dozvěděli o zrušení neoznámené hry, to je opravdu unikát.

Ale více méně je to ve zkratce stav, v němž se právě teď nacházíme. Pioneer to totiž nikdy nedotáhl dál, než do zmíněných Watch Dogs. Samotný Ubisoft se k tématu dokonce nikdy nijak nevyjadřoval, ale o vývoji informovalo mnoho nezávislých zdrojů, kteří s projektem měli co do činění. A i když už v roce 2016 se psalo, že je hra v pokročilé fázi vývoje, o dva roky později se dozvídáme, že ani to jí nestačilo, aby kdy spatřila světlo světa.

Ostatně i to, že se hra nepředstavila ani v roce 2017, ani v roce 2018, napovídalo, že něco není v pořádku. Za změnami data, kdy by se měl projekt dočkat svého odhalení, stály problémy, a neustálé odklady, které ale samozřejmě nikdy plně neprosákly na povrch.

Jenže teď se objevila informace, podle kterých Ubisoftu došla trpělivost. Ta pochází od zajímavého zdroje – je jím totiž Alex Hutchinson, který v minulosti režíroval jak Assassin's Creed 3, tak Far Cry 4, ačkoliv se posléze od francouzského vydavatele oddělil a vydal se vlastní cestou ve společnosti Typhoon. Na svém twitterovém účtu poměrně rezolutně napsal, že Pioneer je mrtvý: „RIP Pioneer“

Samozřejmě je potřeba dodat, že se nejedná o zprávy z Ubisoftu, je ale pravděpodobné, že si sám bývalý vysoce postavený člověk v hierarchii společnosti udržuje kontakty s vývojáři Ubisoftu. Zároveň se ale nepodařilo zjistit, zda došlo k restartu, definitivnímu zrušení nebo k jiným okolnostem, které situaci ještě více zkomplikovali. Nejčernější, a také zřejmě nepravděpodobnější, scénář ale hovoří o tom, že více než v dané misi Watch Dogs 2 neuvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama