Star Wars od EA Vancouver zrušeno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Wars od EA Vancouver zrušeno

Star Wars od EA Vancouver zrušeno

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 1. 2019 08:42 12
Reklama

Že se v dílnách Electronic Arts pracuje na neoznámené Star Wars hře, už není žádným tajemstvím. Tým EA Vancouver převzal otěže po uzavření studia Visceral Games na konci roku 2017. Akční adventura se pod rukama vancouverského studia měla změnit v open-world záležitost. To se ale zřejmě nestane. Podle posledních informací byl projekt zrušen.

Se zprávou přišel server Kotaku. EA se k situaci odmítlo vyjádřit, ozvaly se ale hlasy lidí, kteří mají k týmu EA Vancouver velmi blízko. Zatímco pod Visceral Games nesl projekt kódové označení Ragtag, nyní mu bylo přezdíváno Orca. Podle všeho byla hra v rané fázi vývoje. Cílem bylo umožnit hráčům zakusit tvrdý chleba bounty huntera, který se svobodně toulá po rozmanitých planetách a pracuje pro různé frakce ze Star Wars univerza.

Vedení EA se bohužel nelíbily plány na několik následujících let. Rozhodli se, že potřebují novou hru mnohem dřív, než mohl projekt Orca vyjít. Hru tedy zrušili. Místo ní má vzniknout mnohem menší titul z oblíbeného univerza, který by měl pravděpodobně vyjít někdy v závěru roku 2020. Souvisí snad toto rozhodnutí s plánovaným uvedením nové generace konzolí?

Nejde přitom o jediný Star Wars projekt, na němž se pod taktovkou EA pracuje. Třeba Raspawn Entertainment v čele s Vincem Zampellou by měl na podzim letošního roku přijít s novinkou Star Wars Jedi: Fallen Order, která se bude odehrávat přibližně pět let po třetí epizodě.

Kontroverzní rozhodnutí ze strany EA naštěstí není spojeno s úmyslem zeštíhlit vývojářský tým, zaměstnanci se o své pozice bát nemusí. Zatím není zcela jasné, zda byl projekt zrušen úplně, nebo bude po vydání menší hry restartován. Nezbývá než doufat, že se k němu zase vrátí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama