RDR 2 se nelíbí agentuře Pinkerton
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RDR 2 se nelíbí agentuře Pinkerton

RDR 2 se nelíbí agentuře Pinkerton

Filip Švácha

Filip Švácha

16. 1. 2019 11:20 8
Reklama

Studio Rockstar Games si své jméno v herním světě vybudovalo především vytvářením výborných her, na které spoustu hráčů nikdy v životě nezapomene. Ovšem to není to jediné, co se s tímto týmem vedeným dnes už v podstatě legendární dvojicí bratrů Houserových pojí. Jejich tituly, kromě masivních finančních úspěchů, totiž v nemalém množství lidi vyvolávají negativní emoce, což vedlo k velkému počtu soudních sporů.

Jak se zdá, studio nebude mít klid ani tentokrát. Jejich poslední hra Red Dead Redemption 2 se nelíbí detektivní agentuře Pinkerton. Její zástupci se rozhodli soudit s Rockstarem a Take-Two kvůli tomu, že nemají žádná práva používat jméno Pinkertonů v Red Dead Redemption 2. Žaloba požaduje, aby Take-Two vyplatilo peníze za použití jejich jména a loga. Dále se jim také nelíbí, že jsou v tomto westernu vyobrazeni jako záporné postavy, což je prý matoucí.

Rockstar a Take-Two se pochopitelné brání s tím, že vše je v souladu s první dodatkem ústavy Spojených států amerických, která lidem umožňuje svobodu projevu, víry a právo se shromažďovat. Jejich hra je historickým vyobrazením jisté části americké historie a objevuje se v ní mnohem více, než jen tato dlouho fungující detektivní společnost. Kromě toho se Pinkertonové objevují i v řadě jiných médií, například v seriálu Deadwood, nebo hře Bioshock Infinite.

Jak to celé dopadne, by mohl napovědět také jeden starší spor mezi nimi a americkou kapelou Weezer, jejíž členové pojmenovali jedno ze svých alb Pinkerton. Agentuře se to tenkrát pochopitelně nelíbilo, a tak skupinu žalovala, ovšem následný soudní spor nakonec prohrála. Jestli máte nutkání se vydat na divoký západ, můžete tak udělat prostřednictvím Xzone.cz, kde je hra k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama