I přes škrty Blizzardu Activision utrácí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I přes škrty Blizzardu Activision utrácí

I přes škrty Blizzardu Activision utrácí

David Plecháček

David Plecháček

15. 1. 2019 15:58 5
Reklama

Možná si pamatujete na nepříliš pozitivní zprávy z Blizzardu. Před několika týdny se objevily informace, dle nichž musí Blizzard kvůli pomalému vývoji her šetřit, a navíc se pomalu – ale jistě – začínal rozmáhat vliv Activisionu nad dosud suverénní firmou. Právě lidé z Activisionu začínají nastupovat na klíčová místa i do Blizzardu, tak jako Amrita Ahuja, jejich nová finanční ředitelka. Blizzard tak kvůli provázanosti obou firem a stejnému majiteli (Vivendi) neprožívá zrovna ideální časy, ale docela by nás zajímalo, jak se tváří na vstupní bonusy pro nového finančního ředitele Activisionu.

Na jedné straně se musí šetřit, na straně druhé se rozhazují miliony. Tím šťastlivcem je Dennis Durkin, osoba, která na stejné pozici v Activisionu byla až do roku 2017. Tehdy jej nahradil Spencer Neumann, který se nově uchází o pozici v Netflixu, a jelikož mu smlouva zakazovala jednat s potenciálními zaměstnavateli, dostal v současné firmě okamžitou výpověď a společnost se vrací ke starému známému. Durkin zastával pozici finančního ředitele déle než pět let, což je možná důvod, proč si jej zaměstnavatel tak váží – nabídl mu tak podpisový bonus 15 milionů dolarů.

Je otázka, jestli vám přijde zhruba třetina miliardy hodně peněz na takové pozici, ale je jasné, že se zaměstnancům Blizzardu krátce po škrtech takové kroky příliš líbit nebudou. Durkin nadto bude pobírat roční plat 900 tisíc dolarů, takže zkrátka rozhodně nepřijde.

Poslední měsíce jsou pro severoamerického vydavatele poměrně složité. Sice mu vyšel tah s remastery starších značek, ať už jde o Crashe Bandicoota nebo novějšího Spyra, i tah s vynecháním příběhové kampaně v novém Call of Duty, ale pro změnu mu odchází mnoho z klíčových zaměstnanců a aktuálně se trhlo celé Bungie i se značkou Destiny. Výsledkem je sedmiprocentní pokles hodnoty akcií, na nějž mělo vliv díky provázanosti obou společností například i oznámení mobilního Diabla na BlizzConu. Napjaté vztahy se svým sousedem je tak to poslední, co by tato firma potřebovala.

Spravit si chuť může se svou nejbližší hrou – Sekiro z produkce FromSoftware a věhlasného Hidetaki Mijazakiho může být hit letošního roku. Kromě toho toho v nabídce Activision příliš nemá. Jistě, Call of Duty, ale pak už jen Crash Team Racing. Sice po něm mnoho hráčů volalo, ale zaručený hit jako Crash nebo Spyro to není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama